Elov Olsson är före detta skidåkare och snittade 4:02 per km hundra kilometer i rad. Foto: Petter Barrling/Sveriges Radio.

Elov Olsson intervjuad av Radio P4 Gävleborg efter elfteplatsen i VM 100 km

Ockelbo-löparen Elov Olsson, 27, gjorde sitt livs lopp på 100 km-VM i spanska Los Alcazares i söndags då han blev bäste nordbo efter en fantastisk sista mil som gick på 40:10! Efter att ha sprungit de fem första milarna under 40 minuter fick han en svacka på andra halvan (sjunde milen på 43:29), men kom tillbaka och sprang fortare och fortare de tre sista milen då han också plockade flera placeringar.
– Jag gick med en grupp från start som höll ett tempo som var lite högre än jag tänkt öppna i. Sedan släppte jag vid när de ökade efter fyra mil men jag kom tillbaka de sista 30 km och snittade 4:02 per km på hela loppet, säger Elov som hade hela familjen på plats längs banan.
Elov hade 3:16 på första 50 km och tappade bara 11 minuter på andra halvan som gick på 3:27.