SM-medaljörerna på 10 km. Fr v tvåan Olle Wallering, premiärvinnaren Robel Fshia och John Kingstedt som tog sin första SM-medalj. Foto: Kent Claesson

Första SM-gulden för Robel Fshia och Lisa Ring

SM-milen i Stockholm genomfördes i bra löparväder med start och mål i Rålambshovsparken. Spårvägens Robel Fshia vann herrklassen med 13 sekunder före Olle Walleräng och Nocouts Lisa Ring hade en segermarginal på hela 45 sekunder.

Det var bra förhållanden med runt 20 grader och mulet på banan som går ett varv runt Riddarfjärden med en ögla på Långholmen och en på Kungsholmen efter nedlöpningen från Västerbron innan målgång i Rålis. I manliga loppet var Robel Fshia ensam vid 5 km-passeringen mitt på Söder Mälarstrand (14:35) följd av klubbkamraterna Olle Walleräng 14:44 och den utom SM löpande Mohammad Reza (14:53) och med Huddinges John Kingstedt fyra. Ordningen förblev densamma över den tuffa Västerbron och hela vägen in i mål.
Robel, som kommer från Eritrea men bor i Gävle, tävlade tidigare för Spårvägen innan han representerade Eskilstuna FI ett år och nu är tillbaka i Spåret. Han kunde glädja sig åt dubbelseger för Spårvägen som faktiskt belade de tre första platserna i loppet även Reza inte räknades in i SM-klassen.

Suverän seger av Lisa
I damklassen var SM-tvåan i maraton för två veckor sedan, Lisa Ring, överlägsen och via en 12-sekundersledning halvvägs (17:05) före Sävedalens Sara Holmgren vann hon med 45 sekunder på 34:49.
Bronset tog precis som i fjol Högbys Ida Nilsson som var nio sekunder bakom Sara.