Foto: Karl Nilsson

Jeffrey Ige bara halvmetern från medalj i Paralympics

Sent på lördagskvällen svensk tid stötte Huddinges Jeffrey Ige kulfinal i Paralympics i Rio och var med 15.30 bara 29 centimeter från sitt årsbästa. Det räckte till femte plats med endast 52 centimeter upp till bronset.

– Det var så häftigt att komma in framför alla skrikande människor. Helt galet. Och dessutom, vilken tävling! Tidernas bästa, säger Ige till SVT Sport.
– Jag hade behövt göra upp mot personligt rekord för en medalj. Men det här var en jättefin tävling med häftig stämning och jag är nöjd med femteplatsen med tanke på motståndet, säger Jeffrey vars personbästa är 15.77 från 2013.

Silver i London 2012
Jeffrey tog silver i Paralympics i London för fyra år sedan och hade siktet inställt på medalj även denna gång. Men konkurrensen har hårdnat och detta var historiens bästa tävling i dessa sammanhang. Vann gjorde Malaysias Muhammad Ziyad Zolkefli på världsrekordet 16.84.
Jeffrey tävlar i klass 20 som är den enda klassen för intellektuella funktionshinder. Man testas med IQ-test, test för hur man kan följa instruktioner och idrottsspecifika tester. IQ får inte vara över 75, man måste ha en diagnostiserad utvecklingsstörning före 18 års ålder och det skall vara ett tydligt funktionshinder i den aktives idrottsutövande.
/Jonas Hedman

Läs även: Tobias Jonsson ytterst nära Paralympics-medalj i längd

Resultaten Paralympics, Rio 10/9 2016 T20 män kula
1) Muhammad Ziyad Zolkefli, MAS, 16.84 (världsrekord)
2) Dimitrios Senikidis, GRE, 16.17
3) Todd Hodgetts, AUS, 15.82
4) Efstratios Nikolaidis, GRE, 15.69
5) Jeffrey Ige, SWE, 15.30
6) Stalin David Mosquera, ECU, 14.79
Resultaten

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen