I helgen gör Susanna Kallur sin första Finnkamp på nio år. Frågan är hur många grenstarter det blir. Foto: Deca Text&Bild

Sanna Kallur vidare till semifinal i Amsterdam

Så stod hon där på startlinjen i ett mästerskap för första gången på åtta år! Sanna hade bana sex i försöken på 100 m häck och gjorde ett bra men inte optimalt lopp och var först i mål på 13.02 i det fjärde och sista heatet i en medvind på 0.6 m/s. Därmed var hon näst snabbast av alla i försöken, grekiskan Elisavet Pesiridou vann det andra heatet på 12.98. Men de elva bästa i Europa är seedade till semifinalerna så det är svårt att dra några slutsatser av första omgången.
– Det kändes okej. Jag gick ganska hårt för att försöka göra en bra tid, det går inte att springa på halvfart i häck. Det kändes väldigt bra på uppvärmningen men jag gjorde en del misstag under loppet. Något hände på slutet, kanske att jag började komma nära häckarna, men jag slog inte i någon häck, säger Sanna.
– Det var kul att tävla! Första halvan kändes väldigt bra men jag är lite missnöjd med tiden, 13.01 får mig inte att le.

Laddar nu för torsdagens semifinal
Imorgon väntar semifinal och förhoppningsvis också final.
– Nu ska jag tillbaka till hotellet, få lite behandling och träffa min tränare Torbjörn Eriksson. Men det finns inte så mycket man kan göra i nuläget för att bättre klara två lopp dagarna efter varandra. Det är träningen de senaste månaderna som avgör hur bra man återhämtar mig. Nu handlar det bara om att komma så förberedd som möjligt till torsdagens semifinal, säger Sanna.
13.23 kom att krävas för avancemang till semifinal och dit tog sig bland annat också Norges Isabelle Pedersen, 13.07, och Finlands Reetta Hurske, 13.16. Finskan Nooralotta Neziri är direktkvalificerad till semifinalerna tack vare sitt färska nationsrekord 12.81.
Även Elin Westerlund sprang försöken i vad som var hennes mästerskapsdebut. Hon gjorde en bra förstahalva och var med i kampen om semifinalplatserna då hon slog i sjätte häcken och kraschade in i sjunde och slog huvudet i överliggaren. Men hon klarade sig efter omständigheterna bra. Om inte om hade varit så hade hon definitivt haft chans på avancemang.
Resultaten
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen