Foto: Deca Text&Bild

Angelica Bengtsson hoppar över inne-EM

Det blir bara en stavtävling i vinter för Hässelbys Angelica Bengtsson och det är ISM hemma i Växjö 25-26 februari. Inne-EM i Belgrad 3-5 mars planerar hon inte att vara med i. Angelica är inte skadad men vill fokusera på att få en så lång och sammanhängande träningsperiod som möjligt inför sommaren.

I somras tog Angelica EM-brons på 4.65 i Amsterdam och missade OS-finalen i Rio hårfint. Men hon gjorde få tävlingar under sommaren – fem ute och fyra inne – för att slippa resandet och kunna fokusera på träning. Nu väljer hon att göra samma sak i vinter.

Dörren inte helt stängd?
Förbundskapten Karin Torneklint tycker förstås det är synd att Angelica avstår inne-EM men har inte helt givit upp hoppet.
– Jag tänkte prata med henne om en vecka och höra om hon har samma uppfattning då. Känns det bra kanske hon ändrar sig och vill köra EM, säger Karin till Dagens Nyheter.
Hon tror att Angelicas 4.65 från EM i somras kan komma att räcka för att kvala in till inne-EM trots att kvalgränsen är satt så högt som 4.70 (lika med Angelica svenska rekord). Anledningen till den höga gränsen är att Europeiska friidrottsförbundet av någon anledning vill ha direktfinal i just den grenen men det är inte troligt att åtta europeiskor klarar 4.70 fram till kvaltidens slut.
/Jonas Hedman

Läs även:
Angelica Bengtsson tog 329:e medaljen
Ingen OS-final för Angelica
EM-brons för Angelica

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen