Andra 60 m-guldet för Henrik Larsson och åter mästerskapsrekord. Foto: Deca Text&Bild

Lysande 60 m-tid av Henrik Larsson

På ISM i Växjö slog IF Götas Henrik Larsson till med 6.60 i 60 m-finalen – personligt rekord och mästerskapsrekord. Men framför allt under kvalgränsen till inne-VM i Belgrad.

– Jättekul att göra 6.60 trots att det inte känns så bra efter att jag hade Covid för två veckor sedan, säger Henrik.
Tävlingen var Henriks blott tredje för säsongen sedan han drabbats av Covid. För en månad sedan gjorde han 6.64 och 6.65 hemma i Karlstad och nu visade han att han är tillbaka i bästa form.
Han gav inte de andra någon chans och försvann iväg till en tolv hundradelar stor seger före regerande mästaren Odain Rose.

0.02 från svenska rekordet
6.60 är en tangering av Henriks personliga rekord – tillika mästerskapsrekord – från ISM 2019. Han underskred nu också IVM-kvalgränsen med 0.02 och var lika lite från Peter Karlssons 26 år gamla svenska rekord som delas med Patrik Lövgren.
Silvret tog Odain Rose på 6.72 medan bronset gick till Emmanuel Dawlson, 6.78 som följdes av tvillingarna Viktor och William Thor från Strands IF i Hälsingland, 6.79 resp 6.82.

”Känner mig inte i form”
– Jag känner mig inte i bra form och överansträngde baksidan lite nu men det ska inte vara någon fara. Det är kul att göra 6.60 trots att det inte känns jättebra, säger Henrik.
– Jag hade Covid för två veckor sedan och hade hög feber första dagen, men inga luftvägsproblem och tränade inte på sex dagar.
– Nu blir det med 90 procents sannolikhet IVM i Belgrad, avslutar Henrik som andra ISM-guld på 60 m. Det första var för tre år sedan.

Säker seger för Claudia Payton
På kvinnliga 60 m gjorde favoriten Claudia Payton allt rätt och vann finalen på 7.30 – bara 0.06 från det personliga rekord hon satte för två veckor sedan. Silvret tog Helsingborgs Julia Henriksson på personliga rekordet 7.37 före MAI:s Filippa Sivnert och med Irene Ekelund fyra på 7.44. Även Claudia är kvalificerad för IVM i Belgrad.

/Jonas Hedman

Resultaten

Biografier på friidrottsstatistik.se
Henrik Larsson
Claudia Payton

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen