Khaddi tillsammans med mamma Sutay Sagnia på Slottsskogsvallen. Det var första gången på över tio år hon såg sin dotter tävla live. Foto: Deca Text&Bild

Känslosamt när Khaddi vann i Göteborg inför hela familjen

I Folksam GP-galan i Göteborg på lördagskvällen vann Ullevis Khaddi Sagnia längdtävlingen på 6.64. Detta med alla sina sju syskon på läktaren tillsammans med mamma Sutay Sagnia som såg sin dotter tävla i längd för första gången på över tio år.

Khaddi hade tävlingens fyra längsta hopp där alla var över 6.50 med 6.64 i topp. Men det var stödet på läktaren som var det speciella denna gång.
– En av de mest speciella dagarna i mitt liv. Att ha mamma på plats och se mig tävla live för första gången på så många år var speciellt. Hon tycker det är så nervöst när jag tävlar så hon brukar stanna hemma och be och så får jag ringa henne efteråt och berätta hur det gick, säger Khaddi.

Alla sju syskonen på plats
Khaddi hade även alla sina sju syskon plus syskonbarn på läktaren.
– Kärleken jag kände att få tävla med dem alla på läktaren var helt otrolig.
Även mamma Sutay var rörd och intervjuades av speakern.
– Jag blir alltid glad när det går bra för min dotter, men jag är alltid nervös. Nu när hennes storasystrar kom och hälsade på från London så passade det bra att vi kunde vara här allihop, säger Sutay.

Resultatet inte det viktigaste
Göteborg GP var inte idealiskt placerad i kalendern mellan VM i Eugene och EM i München som börjar den 15 augusti. Men de här kvällen var det inte resultatet som var det viktigaste.
Khaddi vann med en halvmeter på 6.64 med Falkenbergs Tilde Johansson tvåa på 6.13 och Ukrainas Iryna Nerubalshchuk trea på 6.06.

Från VM till EM
Khaddi är nyligen hemkommen från VM i Eugene där hon slutade sexa på 6.87w – bara tre centimeter från medalj. Hon var inte helt nöjd med placeringen som dock är hennes bästa hittills i ett globalt mästerskap. 6.87 är också det längsta hon hoppat i ett internationellt mästerskap och hon slog ettan och tvåan från inne-VM i vintras – Serbiens Ivana Vuleta och Ukrainas Maryna Bekh-Romanchuk.

Thobias vann manliga tävlingen
Hemmaseger blev det även i manliga tävlingen där Khaddis klubbkamrat Thobias Montler vann på 7.93.
Nu väntar SM i Norrköping för båda kommande helg och sedan EM i München där båda har medaljkapacitet.

/Cege Berglund och Jonas Hedman

Resultaten

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen