Helsinborgs Joel Bengtsson och MAI:s Max Hrelja i kamp om guldet med Mölndals Elias Martinsson bakom på bronsplats. Foto: Deca Text&Bild

Lysande häckduell och så när IVM-kval

MAI:s Max Hrelja och Helsingborgs Joel Bengtsson har varit snuddande nära IVM-kvalgränsen 7.72 i vinter och på ISM i Växjö möttes de för första gången för säsongen. Det slutade med en hundradelsseger på 7.76 för Joel som satte personbästa med 0.02.

Joel studerar och tränar i USA och flög hem till ISM för att försöka fixa IVM-kvalgränsen. Detta efter en säsong där han sänkt sitt personliga rekord sju gånger och med nästan två tiondelar.
I finalen hade han bana fem bredvid Max och rykte tidigt åt sig en ledning som han höll hela vägen.
Men Max närmade sig och fällde sig så bra att det inte gick att direkt se vem som var först.

Sexa genom tiderna
Den rullande tidtagningen stannade på 7.73 – hundradelen över IVM-gränsen – men korrigerades sedan till 7.76 vilket innebar nytt personbästa för Joel som nu är delad sjua genomtiderna i Sverige tillsammans med Spårvägens Claes Albihn som satte sitt pers på inne-SM i Göteborg för 30 år sedan.
– Det känns magiskt! Jag har väntat länge på att bli svensk mästare, säger Joel vars tidigare bästa ISM-placering är sjua.

Riktigt bra final
Bronset blev en kamp mellan Ärlas Benjamin Tinglöf och Mölndals Elias Martinsson som båda satte pers med 7.96 och där det inte gick att skilja dem åt. Därmed blev det delat brons.

Andra raka ISM-guldet för Ymers Julia Wennersten. Foto: Deca Text&Bild


K 60 m häck: Suveränt ISM-guld för Julia Wennersten

ISM-finalen på 60 m häck blev en härlig uppvisning av IVM-klara Julia Wennersten från IK Ymer som vann med två tiondelar på 8.15 – bara hundradelen från det färska personliga rekordet.
Julia imponerade i försöken med 8.17 och sedan gick det två hundradelar snabbare i försöken där hon var 0.19 före Högbys mångkampare Lovisa Karlsson, 8.34. Bronset gick överraskande till Tyresös Katharina Gråman som med 8.39 satte personligt rekord med sju hundradelar.
Prisutdelare var svenska rekordhållerskan i stav, Angelica Bengtsson, som i höstas avslutade elitsatsningen.

Stabil kring IVM-gränsen
Guldet var Julias andra raka och hon har nu klarat IVM-kvalgränsen 8.16 två gånger och varit just över den vid lika många tillfällen. Till IVM i Belgrad är hon redan uttagen vilket blir hennes andra internationella mästerskap.

/Jonas Hedman

Resultaten

Läs även:
Joel Bengtsson 0.06 från IVM-kvalgränsen

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen