Foto: Deca Text&Bild

Angelica Bengtsson ställer in alla tävlingar utom en

I söndags stukade Angelica Bengtsson båda fötterna i stavtävlingen på Bauhaus-galan på Stockholms Stadion. Efter flera turer blir det nu så att hon bara gör en tävling före VM, Folksam GP-tävlingen i Karlstad. Allt för att bli fit for fight till VM i London 4–13 augusti.

Angelica gjorde sin hittills bästa Diamond League-tävling då hon slutade tvåa på 4.65 i Stockholm förra helgen. Men i första försöket på 4.75 landade hon på ribban och stukade båda fötterna varav den ena illa. Ändå var planen på presskonferensen i måndags att hon skulle hoppa Lag-EM i Vasa i helgen. Den planen reviderades men Angelica uttryckte förhoppningar om att tävla på Sollentuna GP den 29 juni.
– Vi har nu strukit tävlingarna i både Sollentuna och Göteborg 11 juli så Karlstad GP 25 juli blir min enda tävling före VM. Allt för att stukningarna ska läka på bästa sätt, säger Angelica till C More.

Få tävlingar även förra sommaren
Angelica hade skadeproblem även förra våren och gjorde bara två tävlingar före OS – Sollentuna GP och EM i Amsterdam – men hoppade stabilt även om hon missade finalen i Rio med liten marginal. Så få tävlingar behöver inte betyda att hon inte kommer att kunna vara i form till London.
– Men skadan kom givetvis inte lägligt men det ska nog lösa sig ändå, säger Angelica.
– Jag kan ju köra gymnastik och bålträning för överkroppen även om jag just nu ligger lågt med träningen för att läka fotlederna.
Trots att hon inte tävlar i Vasa är hon på plats för att stötta laget. Ersättare i stav blir Michaela Meijer som anlände till Vasa natten till lördagen.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen