Årgång 58 innehåller 432 fullmatade sidor och 317 bilder. Foto: Jonas Hedman

Årsboken FRIIDROTT 2018 – ett måste för alla som gillar friidrott!

2017 var ett fantastiskt friidrottsår med VM i London och inne-EM i Belgrad som resulterade i flera blågula medaljer. Bland annat Daniel Ståhls VM-silver i diskus. Det man bäst minns är kanske ändå Daniels lysande 71.29 på Sollentunavallen den 29 juni – det gäller garanterat alla som var där! Om detta och allt annat intressant kan man läsa i årsboken FRIIDROTT 2018 (TextoGraf Förlag) vars 58:e årgång summerar friidrottsåret på 432 sidor.

Fascinerande var det också att följa supertalangen i stav, Armand ”Mondo” Duplantis, som ännu inte 18 år gammal förbättrade juniorvärldsrekordet till 5.90. Det var även nytt svenskt seniorrekord och placerade honom fyra på världsårsbästalistan för seniorer.

I FRIIDROTT 2018 finns allt om alla landskamper och SM-tävlingar. Landskampsåret innehöll bland annat en suverän dubbelseger i Finnkampen på Stockholms Stadion och seger i Lag-EM:s First League i Vasa vilket innebar avancemang till högsta serien 2019.
Friidrotts-SM arrangerades i Helsingborg och resulterade i två suveräna dubbelvinnare i Napoleon Solomon på långdistans och Meraf Bahta på medeldistans. Det sattes också ett mästerskapsrekord och två svenska juniorrekord.
Lägg till detta att 2017 var ett rekordår med hela tretton nya svenska rekord utomhus. Förutom Daniel Ståhl och Armand Duplantis sänkte Andreas Kramer den 14 år gamla 800 m-noteringen till 1:45.13, Michaela Meijer förbättrade Angelica Bengtssons stavrekord till 4.71 och Lovisa Lindh sprang 800 m på 1:58.77.

Ur innehållet i Friidrott 2018
• Daniel Ståhls fantastiska år
• Barshim och Wlodarczyk världens bästa friidrottare
• Allt om VM i London och inne-EM i Belgrad
• Armand Duplantis tog klivet in i världseliten
• Usain Bolt – tidernas främste friidrottare?
• Diamond League och Folksam GP
• Rankingen, landskamperna och SM
• Resultaten, statistiken och rekorden
• Års- och genom-tiderna-listor för Sverige, Norden och Världen

Årsboken Friidrott 2018
432 sidor, 317 illustrationer, hårdband, 170×240 mm.
Mer info och beställning på www.textograf.com

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen