Daniel och Vincent – två ytterligheter som har det gemensamt att de är klubbkamrater. Foto: Jonas Hedman

Daniel Ståhl bär fram den nya friidrottsgenerationen – tydlig babyboom

På Svensk Friidrotts presskonferens på tisdagen var Spårvägens Daniel Ståhl en av fem svenskar som togs ut till VM i London. Då passade han på att uppmärksamma den nya generationens friidrottare i form av klubbkamraten Vincent Hjelmer.

Daniel har haft en lysande säsong så här långt och kastat över 68 meter i tre tävlingar och är världstvåa med 68.36. Vincent har ännu inte tävlat och det lär dröja 10-12 år innan han gör debut, men han var i alla fall vaken på scenen i Folksam lokaler i Skanstull där presskonferensen ägde rum, och han gav ett på det hela taget piggt intryck! Dock sa han inte så mycket. Men han är ursäktad, det var ju inte mer än fyra månader han fyllde i måndags!

Diskus eller sprint?
Att Daniel Ståhl vill göra Vincent till en diskuskastare råder det ingen tvekan om men vilken gren han själv vill satsa på återstår att se. Kanske går han i mamma Moas fotspår? Där har han ju lite att brås på eftersom hon bland annat har ett EM-guld på 400 m på meritlistan och så sent som i lördags blev svensk mästare på 4×100 m med Spårvägen. 

Yngst i klubben?
Störst och bäst respektive minst och yngst – så skulle man kunna sammanfatta spårvägarna Daniel Ståhl och Vincent Hjelmer. Men det stämmer faktiskt inte. För minst och yngst bland spårvägens medlemmar är Maximilian Jarder Möller som föddes den 20 maj och är son till Erica Jarder och Anders Møller. Är det någon gren man skulle rekommendera honom så är det längd eller tresteg.
För mamma Erica Jarder har ett längdpers på 6.70 och Anders Møllers personliga rekord i tresteg är 17.01i och han blev dansk inomhusmästare så sent som i februari.

Isabellah färsk tvåbarnsmamma
Som alltid så föds det barn och bland de friidrottare som nyligen blivit föräldrar finns också Hässelbys maratonlöpare Isabellah Andersson som den 4 april blev mamma för andra gången då Lennox såg dagens ljus. 
Isabellah fyllde 36 år i höstas men har inga tankar på att avsluta elitsatsningen. Tvärtom är hon uttagen och i juni tar hon beslutet om det blir en maratonsatsning mot London i augusti.

Kast nära till hands för Lucas
En som inte heller borde ha några problem att välja grengrupp är Lucas som är son till diskuskastaren Sofia Larsson och (förre) kulstötaren Simon Gustafsson, båda Ullevi FK. Sofia har ju representerat Sverige i en rad mästerskap och landskamper medan Simon bland annat varit JVM-sexa.
I april blev släggkastaren Tracey Andersson mamma och i mitten av juni är nedkomsten planerad för förra mångkamperskan Jessica Samuelsson och sprintern Johan Wissman som avslutar elitsatsningen i och med SM i Helsingborg.  
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen