Dubbelseger för Fanny Roos i Skruv – pers för Frida och Jennifer

På lördagseftermiddagen tävlades det i kast småländska Skruv där Fanny Roos vann dubbelt tack vare 18.29 i kula och 55.33 i diskus. Men det utropstecknen stod Hässelbys Frida Åkerström och Athletics 24Sevens Jennifer Rudberg för med personliga rekord på 49.11 respektive 48.10.

Frida Åkerström har kula som huvudgren och har i sommar satt personligt rekord med 17.12 och visat en höjd nivå ytterligare fem tävlingar över 16.50. Eftersom det funnits förhållandevis få tävlingar så bestämde hon sig för att även testa diskus med målet att kvala in till SM i Uppsala i mitten på augusti.
Det gick över förväntan där hon med 49.11 slog ett gammalt personligt rekord helt utan hjälp av bärande motvind.
– Det var fem år gammalt och även om jag bara slog det med 15 centimeter så är det alltid kul att sätta pers. Jag har bara gjort tre diskuspass och bortsett från Castorama på höstarna så har jag inte tävlat i grenen sedan 2015, säger Frida.
– Jag har en stukad lilltå och har inte kunnat träna kula den senaste veckan, men väl diskus. Närmast väntar kula i Lag-SM nästa vecka och sedan Friidrotts-SM i Uppsala 1,5 vecka senare.
Fanny Roos vann den inledande kultävlingen på 18.29 före Frida Åkerström, 15.50, och sedan diskus på 55.33 där hon hade ytterligare två kast över 54 plus ett övertrampskast på 56.

Härlig träff av Jennifer – personligt rekord
Gladast av alla efter diskustävlingen var Athletics 24Sevens Jennifer Rudberg som förbättrade sitt pers med över två meter till 48.10.
– Jag kommer precis från en ljumskskada och detta är bara min andra tävling för säsongen så det är kul att känna att det går framåt. Jag har gjort 48 meter på träning men det var skönt att göra det också på tävling, säger Jennifer som inte hade hjälp av någon bärande motvind.
– Sommarens stora mål är JSM i Norrköping och att gå till final på senior-SM i Uppsala.

Viktor stabil i kula
Kultävlingen vanns av Viktor Gardenkrans på 18.58 med Irlands John Kelly tvåa på 17.98. I diskus segrade Jakob Gardenkrans på 56.06. I spjut vann Athletics 24Sevens Matilda Elfgaard på 49.27. Hon slog tidigare i sommar ett sex gammalt personbästa då hon med 53.46 gick upp som åtta genom tiderna i Sverige.

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen