Madeleine Eriksson slog ett tre år gammalt personligt rekord. Foto: Deca Text&Bild

Innesäsongen igång på allvar – häck dagens gren

Många gjorde årsdebut under lördagen och något av dagens gren var 60 m häck där bland annat två tjejer tog sig under 8.50. Båda satte personbästa med Lidingös Madeleine Eriksson som den snabbaste med 8.45.

Madeleine var i Örebro och efter 8.56 i försöken noterade hon 8.45 i finalen och underskred därmed sitt tre år gamla pers med 0.04! Tvåa var Faluns Sofia Mossberg på 8.52, tiondelen från pers, och trea mångkamparen Ida Thunberg, 17, som debuterade på seniorhäckarna med 8.63 i försöken och sedan 8.57 i finalen. Det var bara 0.07 från perset på 76 cm-häckarna.
Men snabbaste 99:a för dagen var Hässelbys Amanda Hansson som på Scandic Indoor i Huddinge noterade 8.46 och i sin debut på seniorhäckarna tangerade sitt bästa noterat på de åtta centimeter lägre häckarna.

Hrelja på väg mot juniorrekord?
Fort på 60 m häck sprang i Örebro även Linköpings Max Hrelja som noterade 7.95 över P19-häckarna vilket bara var 0.07 från fjolårsperset. Kanske kan Max komma ner mot Philip Nossmys 16 år gamla svenska juniorrekord i vinter. Det lyder på 7.74 (seniorhäckar).
I Sprinterträffen i Lund noterade MAI:s Anton Levin 8.08 och 8.10 på häck och två timmar senare 7.03 på slätt. I höjd var MAI:s Erika Wärff med 1.81 bara centimetern från det ett år gamla totalpers som är noterat inomhus.
Dagens snabbaste manliga 60 häcktid noterade dock Hakarpspojkarnas Petter Gustafsson med perset 8.07 i College Station, Texas. En sänkning med 0.05. Snabbt på 800 m i samma tävling sprang även Gefles Erik Martinsson med nya perset 1:50.46.

Leffe inledde hemma i Provo
Kulstötaren Leif Arrhenius inledde sitt 2017 med 18.31 i kula i Provo. Resultatet ska ses mot att han kom sent till tävlingen sedan starttiden flyttats. Leffe började jobba heltid som lärare i höstas och har inte kunnat ha riktigt samma fokus på träningen som tidigare men siktar på att göra åtminstone en bra bit över 19 meter när det drar ihop sig till inne-SM i Växjö om 1,5 månad.
Långt i USA nådde även hans klubbkamrat i Spårvägen, Elias Håkansson, som noterade 20.62 i vikt i Nashville. Till det tre år gamla perset fattades en knapp meter. Även Hässelbys Love Litzell nådde över 20 meter i vikt, detta i New York där han med 20.20 överträffade sitt två år gamla personliga rekord med fem centimeter.

Angelica säsongsdebuterade
I Karlskrona gjorde Angelica Bengtsson sin första tävling för året och var med 8.21 på 60 m bara 0.02 från det fyra år gamla personliga rekordet. Senare på eftermiddagen vann hon längdtävlingen på 5.24 vilket kan jämföras med hennes utomhuspers som lyder på 5.66 noterat i somras. När och om hon tävlar i stav i vinter är oklart.
Resultaten finns på friidrott.se
/Jonas Hedman

Läs även: Nytt jättekast av Ragnar Carlsson

Leif Arrhenius stöter kula i Provo:

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen