Första SM-guldet inomhus och andra totalt för Melwin Lycke Holm. Foto: Deca Text&Bild

Melwin Lycke Holm tog guld och satte personligt rekord

Han är bara 17 år men på lördagen vann Melwin Lycke Holm sitt andra SM-guld i höjd. Detta efter att i Växjö satt personligt rekord inomhus med 2.16 och besegrat favoriten Fabian Delryd.

– Jag hade bra försök på 2.18 som jag nog borde ha tagit, för det är 1,5 år sedan jag hoppade 2.17. Jag satte träningspers nyligen med 2.13 plus 1.91 som är pers i saxstil så jag visste att jag kunde hoppa högt idag, säger Melwin.
Han hade ett tufft år med i fjol med skador men har hittat tillbaka till toppformen. I Telekonsult Arena gick han in på 1.96 och tog åtta (!) raka höjder i första försöket inklusive tangerade inomhusperset 2.14.
Därefter också 2.16 i första. En höjd där Täbys Fabian Delryd rev ut sig och därmed var guldet klart för Melwin.
Silvret till Fabian på 2.14 och bronset till Mölndals Simon Wiklund på 2.10.

Pers med två centimeter
Han höjde då till 2.16 och klarade med darr i första. Och det var inte mycket som fattades för att även 2.18 skulle bli verklighet. Hade han klarat hade det inneburit totalpers med en centimeter eftersom han tagit 2.17 utomhus.

”1,5 år med problem”
Efter tävlingen sprang Melwin ärevarv inför den jublande publiken i Telekonsult Arena.
– Pers var inte målet – det var att vinna – och det var givetvis kul, och skönt att det släpper lite. Det har varit mycket strul de senaste 1,5 åren sedan jag drog baksidan.
– Jag hade en perfekt grundträningsperiod i höstas men när säsongen drog igång fick jag ont i foten, hälsenan och känning i baksidan. Så idag hoppade jag med kort ansats och med längdhoppsskor eftersom det är de enda som inte gör ont.

/Jonas Hedman

Resultaten

Läs även:
Melwin är tillbaka – nära personligt rekord

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen