Foto: Deca Text&Bild

Sjätteplats för Fanny Roos i Paris Diamond League

Det blev en lite märklig tävling för Fanny Roos i Diamond League-galan i Paris på lördagskvällen. Först utannonserades hennes tredje stöt till 18.11 – bara fem centimeter från det svenska rekordet. Men det ändrades sedan till 17.68 som blev hennes längsta för dagen.

Fanny fick en sen inbjudan till Diamond League-galan i Paris och två dagar senare var hon på plats på Stade Charlety som från och med i år ersätter den betydligt större Stade France.
Efter 16.97 i första och 17.58 kom 18.11 i tredje och hon lågt tvåa – bara fem centimeter från det svenska rekordet.
Men plötsligt förvandlades resultatet till 17.68. En felmätning visade det sig och den blev Fannys längsta och räckte till sjätte plats. Vann gjorde Gong Lijiao på 19.14 före Anita Marton 18.48 och Julija Lentsjuk vars 18.28 är ett resultat som Fanny kan matcha en bra dag.

Inga tveksamheter om den felmätta stöten
– Jag hade hade två stötar som var okej men det stämde inte riktigt med tajmingen. Men den fysiska formen är bra så jag hoppas att det kan bli långt rätt snart. Jag slog två tjejer som har bättre pers än mig så det var okej, säger Fanny till TV4.
– Jag förstod direkt att 18 m-stöten var felmätt eftersom jag såg att den var kortare. Nu ska jag hem och träna i två veckor inför U23EM i Polen och hoppas kunna vara med och slåss om medaljerna där.
Meraf Bahta kom aldrig till start på 1500 m sedan varit sjuk till och från under juni och inte ville riskera något.
Resultaten
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen