Avancemang till åttonde plats på den svenska genom-tiderna-listan inomhus! Foto: Deca Text&Bild

Svenskt juniorrekord i stav av Armand Duplantis

Direkt i årsdebuten slog 2016 års JVM-bronsmedaljör Armand Duplantis till med personbästa genom att klara 5.61 inomhus i Baton Rouge, Louisiana – en förbättring av hans eget totalpers från i somras med en hel decimeter.

17-årige Armand, som vann ungdoms-VM för 1,5 år sedan, visade direkt att utvecklingskurvan fortsätter att peka i samma riktning som tidigare – det vill säga uppåt! I Baton Rouge satte han faktiskt två svenska juniorrekord eftersom han tog 5.54 i första försöket innan 5.61 kom i sista.
Det gamla svenska juniorrekordet löd på 5.50 och tillhörde Melker Svärd Jacobsson noterat i kvalet på inomhus-EM i Göteborg 2013.

Även nordiskt juniorrekord
Med sina 5.61 överträffade Armand även det nordiska juniorrekordet (Melkers 5.50) och hoppade även högre än det nordiska juniorrekordet utomhus som lyder på 5.60 och tillhör finländaren Matti Mononen.
Armand överträffade faktiskt även det officiella junioreuroparekordet inomhus som lyder på 5.60 – ett märkligt rekord eftersom det officiella juniorvärldsrekordet inomhus är 5.68 och innehas av tysken Raphael Holzdeppe.

Åtta genom tiderna
Armand avancerade med sitt nya personbästa till åttonde plats på den svenska genom-tiderna-listan inomhus där han ligger fyra centimeter bakom Melker Svärd Jacobsson (5.65 2014) och en före KA2:s Mårten Ulvsbäck (5.60 1995).
Det ska verkligen bli spännande att följa Armands vidare tävlande i vinter!
Se video från rekordhoppet!
/Jonas Hedman

Läs även:
”Mondo” tog första medaljen i Bydgoszcz
Svenskt juniorrekord av Armand som siktar på JVM-medalj

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen