P19-medaljörerna i kula. Fr v tvåan Patrik Lindstedt, Hässelby, vinnaren Wictor Petersson, MAI, och trean Theodor Ahlström, Växjö. Foto: Deca Text&Bild

Wictor Petersson snuddade vid rekordet

Tidigare i vinter satte MAI:s Wictor Petersson svenskt juniorrekord i kula med 20.11 och det var han ute efter att förbättra på JSM i Göteborg.

Han inledde med 18.58 och hade därmed i praktiken säkrat segern. Sedan följde x, 19.07, x, 19.99 och 19.84 i sista. Till rekordet fattades alltså bara tolv centimeter.
– 19.99 är ett trist resultat att vinna med, jag ville över 20 meter, säger Wictor.
– Men det var kul att tävla. Senior-SM i Växjö nästa helg blir sista tävlingen för säsongen, säger Wictor som gjorde seniorlandslagsdebut i Nordenkampen förra helgen då han stötte 17.53 med stora kulan. Det personliga rekordet 18.08 vilket han hoppas kunna förbättra i Växjö.

Andra guldet för Ragnar
I P17 tog Faluns Ragnar Carlsson sitt andra guld för helgen genom att stöta 16.82 – 28 centimeter längre än Turebergs Lukas Björninger. På lördagen vann Ragnar viktkastning.
I äldsta klassen segrade Hässelbys Gabriel Heen på 16.80 före Gustav Liberg, Ullevi, 16.18, medan bronset togs av Huddinges Jesper Arbinge, 15.47.

En gren mindre för Bianca
Lördagens kulvinnare i F19, Turebergs Bianca Salming, hade en hektisk men bra söndag där en ändring i tidsprogrammet gjorde att hon missade en av de finaler hon kvalificerat sig för, nämligen längd. Detta för att kunna springa 400 m där hon tog brons på personliga rekordet 57.46.
Efter 1.85 i höjd och 14.10 i kula dagen före blev hon på söndagen femma på 60 m häck där 8.92 bara var hundradelar från pers, och avslutade med brons. Fyra grenar var ingen match för en som är van att genomföra en femkamp på en dag.

Väntar på svar angående inne-EM
– Jag är nöjd med JSM! Jag kände att kula och höjd MÅSTE jag vinna och det gjorde jag. Annars tyckte jag det kändes bra och jag ligger rätt i planeringen inför inne-EM, säger Bianca.
Hon avstår senior-SM kommande helg och väntar besked på hur det blir med en plats i EM i Belgrad.
– Det verkar som att jag kommer med, men jag kan bara hoppas.
/Cege Berglund

Läs även:
Fantastiskt JSM för Amanda Hansson – vann allt!
Dennis Forsman snabbast av alla på 400
Amanda Hansson snuddade vid IEM-kvalgränsen
Är Austin Hamilton klar för inne-EM nu?

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen