FRIIDROTT 2008

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Allt om OS-året

Av Jonas Hedman[/vc_column_text][vc_column_text]Fri08_cover_215x307pxl2008 var året då sprintern Usain Bolt tog sprinterlöpningen till en ny nivå med sina fantastiska världsrekord på 100 och 200 m. Att han gjorde det i den största av tävlingar gav det hela maximal uppmärksamhet och prestationen är faktiskt unik i friidrottshistorien. Aldrig tidigare har någon lyckats med bedriften att sätta världsrekord på båda distanserna i ett och samma OS. Jamaica-löparen var ju dessutom med och satte världsrekord i korta stafetten i OS!
Om detta och mycket mer finns att läsa i Friidrott 2008 som sammanfattar friidrottsåret på ett sätt som ingen annan publikation. Allt från OS i Peking och inne-VM i Valencia till Golden League, Europacuperna, Finnkampen och alla SM-tävlingar.

Det blev guld respektive silver för Sverige på inne-VM i Spanien och för dem stod Stefan Holm och Johan Wissman. Stefan avslutade sin fantastiska karriär med att bli inomhusvärldsmästare för fjärde gången och förbättrade också sitt personliga rekord utomhus till 2,37. I OS blev han fyra. Johan Wissman fortsatte att utvecklas och tog sig till OS-final på 400 m där han slutade åtta.

Ett mycket märkligt år hade Susanna Kallur. Hon upplevde allt man kan tänka sig i form av höjdpunkter och vågdalar. Efter inomhusvärldsrekordet 7,68 på 60 m häck i början av året avslutade hon säsongen med en vådlig krasch i OS och opererade sig under hösten.
Friidrott 2008 redovisar alla de stora mästerskapen i text, bild och siffror liksom landskamperna och Grand Prix. På 400 fullmatade sidor får du sammanfattningarna, analyserna och statistiken och inte minst bilderna.

Friidrott 2008 innehåller:
• Allt om OS i Peking och inne-VM i Valencia
• Usain Bolts fantastiska 9,69 och 19,30
• Pamela Jelimos perfekta 800 m-säsong
• Susanna Kallurs märkliga år
• Slutet på sagan om Stefan Holm
• Golden League, IAAF Grand Prix och Folksam GP
• Rankingen, landskamperna och SM
• Resultaten, statistiken och rekorden
• Års- och genom-tiderna-bästa-listor för Sverige, Norden och Världen

406 sidor, hårdband,
170×240 mm, 145 illustrationer.
Pris: 395 kr plus porto
ISBN 978-91-977146-1-7

Beställ boken här

TextoGraf Förlag ger ut årsboken FRIIDROTT sedan 2007 men den har funnits betydligt längre än så. Nils Lodin startade boken redan 1960 och den har kommit ut varje år sedan dess. FRIIDROTT 2008 är 49:e årgången och den andra med Jonas Hedman som redaktör.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen