Foto: Deca Text&Bild

Bianca Salming gör Diamond League-debut

Mångkampstalangen Bianca Salming var i fjol fyra i junior-VM i sjukamp och var för en vecka sedan bara 28 poäng från sitt personliga rekord i Götzis då hon noterade 5.812 poäng. Den 18 juni gör hon Diamond League-debut då hon hoppar höjd i Bauhaus-galan på Stockholms Stadion.

18-åriga Bianca har ett personligt rekord i höjd på 1.86 från i vintras och har utomhus gjort 1.83. I vintras visade hon en ny nivå i grenen genom att klara 1.80 eller mer i samtliga fem tävlingar. I Bauhaus-galan möter hon hela världseliten i form av OS-mästarinnan Ruth Beitia, världsettan Marija Lasitskene som har hoppat 2.03 i år, IEM-vinnaren Airine Palsyte från Litauen samt OS-sjuan Sofie Skoog och 1.97-hopperskan Erika Kinsey.

Riktigt bra startfält
Sofie Skoog gjorde säsongsdebut i Kil i lördags då hon klarade 1.87 vilket är hennes näst bästa säsongsöppning utomhus. Sofie vann höjd på Bauhaus-galan 2015 och var femma i fjol. Det är ett riktigt bra startfält som även innehåller OS-tvåan Mirela Demireva från Bulgarien, tidigare ungdoms- och juniorvärldsmästarinnan Alessia Trost, Italien, och 2014 års IVM-vinnare Kamila Licwinko från Polen.
Biancas var i vintras tia på inne-EM i femkamp. Det stora målet för sommaren är junior-EM i italienska Grosseto där hon siktar på guld i sjukamp.

Läs även:
Intervju: Bianca Salming är på väg mot inne-EM

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen