En mycket intressant kvartett på Malmö Stadion om knappt tre månader. Fr v Daniel Ståhl, OS-mästaren Christoph Harting, OS-finalisten Axel Härstedt och regerande världsmästaren Piotr Malachowski.

Daniel Ståhl och Axel Härstedt möter OS-mästaren

Fjolårets världsetta i diskus, Daniel Ståhl, är i riktigt bra form och har kastat över 68 meter i tre tävlingar den senaste månaden, senast i lördags då han vann i Halle på 68.07. I Malmö Games den 18 augusti möter han och MAI:s OS-finalist Axel Härstedt regerande OS-mästaren Christoph Harting och regerande världsmästaren Piotr Malachowski.

Förra sommaren satte Daniel Ståhl världsårsbästa på SM i Sollentuna med 68.72 och vann sedan Diamond League-finalen i Bryssel. I april noterade han 68.36 i USA vilket placerar honom tvåa på årets världsbästalista.
– Det ska bli kul att möta världseliten på Malmö Games! Det är alltid speciellt att kasta inför hemmapubliken och Malmö är speciellt eftersom det var där diskuslegenden Ricky Bruch bodde, säger Daniel Ståhl.

Ståhl har slagit dem alla
När Daniel vann i Halle i lördags slog han bland annat Malachowski som vunnit Diamond League i diskus de tre senaste åren, och i Diamond League-tävlingen i Shanghai den 13 maj besegrade Daniel OS-mästaren Christoph Harting.
Den sistnämnde noterade 68.37 i Rio och följde därmed upp storebror Roberts OS-seger från London. Det var första gången ett brödrapar lyckats ta guld i samma gren i två på varandra följande OS.  

Ryker stadionrekordet?
Stadionrekordet i Malmö lyder på 66.42 från 1979 men tillhör inte Ricky Bruch (1946–2011) utan norrmannen Knut Hjeltnes. Ricky Bruchs svenska rekord på 71.26 är noterat i Malmö 1984 men på Stadions kastplan.
Mer om tävlingen på www.malmogames.com

Läs även:
Nytt jättekast av Daniel Ståhl – bästa tävlingen hittills

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen