Irene Ekelund i den splitter nya friidrottshallen i Sollentuna. Foto: Deca Text&Bild

Inget tävlande för Irene Ekelund i vinter

Efter en skadestörd sommar är Irene Ekelund, 19, i träning sedan flera månader men den svenska inomhusrekordhållerskan på 200 m väljer ändå att inte tävla i vinter.

I somras hade Irene problem med slemsäckarna runt hälsenan och det blev bara en enda tävling efter den nionde juli. Det var JSM i Hässleholm där hon vann 200 m och tog brons på 100 m i F19-klassen. Då i augusti var hon symtomfri och har kunnat träna bra sedan dess men väljer ändå att stå över inomhussäsongen.
– Jag tränar på för att bygga en bra grund inför sommaren istället, berättade Irene på Raka Spåret i Sätra i lördags där hon hejade fram pojkvännen Giovanni Inostroza, 20, som sprang 60 meter på 7.21.

Optimal träning i Sollentuna
Irene hade en händelserik sommar eftersom hon flyttade från föräldrahemmet i Karlstad till Upplands Väsby och blev sambo med Giovanni. Samtidigt blev Are Möller i Turebergs FK hennes nya tränare där hon nu ingår i en grupp på tre sprinters där de övriga är Giovanni och Gustav Kjell som var JEM-finalist på 100 m i Eskilstuna 2015.
Irene representerar allt jämnt Malmö AI även om hon tränar med Tureberg. Träningsförhållanden i Turebergs FK är optimala eftersom Sollentunahallen blev klar i höstas och där kör hon det mesta av sin träning.

Coach Are Möllers sprintgrupp. Fr v Gustav Kjell, Irene Ekelund och Giovanni Inostroza. Foto: Deca Text&Bild

Redo för att springa fort i sommar
Irenes satte vintern 2013 det gällande svenska rekordet på 200 m inomhus med 23.15 på inne-SM i Norrköping och blev ett halvår senare ungdomsvärldsmästare i Donetsk, Ukraina, på personliga rekordet 22.92. Den tiden placerar henne tvåa på den svenska genom-tiderna-listan bakom Linda Haglunds svenska rekord 22.82 från 1979.
Med en bra träningsvinter- och vår i ryggen hoppas vi få se Irene tillbaka i bästa form i sommar och då vet vi att det kommer att gå fort!
/Jonas Hedman

Läs även:
Irene flyttar och byter tränare
Irene avslutade säsongen med JSM-guld

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen