Äntligen är Susanna Kallur tillbaka på 100 m häck! Foto: Deca Text&Bild

”Jag har längtat efter den här dagen i sex år”

Det har gått några år sedan DN Galan 1999 som många kommer ihåg för ett känslosamt lopp över 100 m häck. Då handlade det om Ludmila Engquist som kämpade mot bröstcancer och gjorde comeback mellan cellgiftsbehandlingarna. Publiken ställde sig upp och applåderade redan när hon kom in på Stockholms Stadion och stämningen går knappast att beskriva när hon vann på 12.68.
Åtta i det loppet på 13.41 blev en då 18-årig Susanna Kallur som i morgon gör comeback på 100 m häck på Stadion i vad som är hennes första lopp på distansen på sex år. Det blir en comeback utöver det vanliga – finns det något motstycke till återkomst på den högsta nivån efter så lång frånvaro på grund av skada?
– Jag har längtat efter den här dagen i sex år, sa Sanna på dagens presskonferens på Stadion.
Hon tittade ut över stadion innan hon formulerade sina känslor över att vara tillbaka och vi som följt hennes resa kan bara glädjas över vilken fantastisk idrottskvinna och människa hon är.

En utländsk journalist inledde en fråga till Sanna med att säga att hon inspirerar svenska folket på ett så imponerande sätt och det är bara konstatera att han har rätt. Sanna Kallur är en inspirerande person oavsett om man håller på med idrott eller inte. Hon ser möjligheterna och ger aldrig upp.

Har du aldrig varit nära att lägga av under skadeår?
– Nej, inte speciellt. Så länge jag känner att det finns hopp om att jag kan komma tillbaka vill jag inte ge upp. Jag har gett detta alla chanser jag har, säger Sanna.
Världens bästa Kallur räds inte tufft motstånd ens i sitt första 100 häcklopp på sex år utan kastar sig rakt in i hetluften. Hur kommer det att gå? SOK:s kvalgräns är 12.80 och det vore helt fantastiskt om Sanna fick till det direkt i första loppet!
Sällan har man sett fram emot ett 100 m häck-lopp som denna gång. Klockan 20.37 på torsdag kväll är det dags! /Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen