Fred Kerley – världsetta som nu även är världsmästare. Foto: Deca Text&Bild

Magnifik amerikansk uppvisning i 100 m-finalen

USA:s Fred Kerley var snabbast av alla i VM-försöken på 100 m i fredags med 9.79 – bara tre hundradelar från hans eget världsårsbästa. Finalen på lördagen blev riktigt jämn där landsmannen Marvin Bracy på banan intill ledde men där Kerley lyckades passera på de allra sista meterna och vinna med 0.02 på 9.86 till en öronbedövande publik på Hayward Field.

Halva finalen bestod av amerikaner – fyra stycken – där regerande världsmästaren Christian Coleman spände bort sig på slutet och inte var med i den jämna medaljstriden.

Amerikansk trippelseger
Först blinkade Fred Kerleys namn upp på den stora ljustavlan och publiken jublade. Därefter Marvin Bracy på silverplats och nytt jubel följde innan det hela upprepades en tredje gång eftersom Trayvon Bromell på ytterbanan tog bronset på samma tid, 9.88.
En riktigt underhållande final även om de riktiga topptiderna uteblev i de vindstilla förhållandena där vindmätaren visade -0.1 m/s.

OS-mästaren skadad
Italienske OS-mästaren Lamont Marcell Jacobs har en skadedrabbad sommar och kvalificerade sig till semifinalen men kom aldrig till start på grund av känning i ena ljumsken.

/Jonas Hedman

Resultaten

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen