Foto: Deca Text&Bild

Michel Tornéus nära seger i IAAF World Indoor Tour

EM-silvermedaljören Michel Tornéus var ytterst nära att vinna säsongspremiären i Boston där han på lördagen hoppade 7.80. Han hade faktiskt samma resultat som vinnaren Fabrice Lapierre men australiensaren hade bättre andrahopp.

Michel tränar sedan i höstas för coachen Loren Seagrave som är stationerad i Florida och har varit där i längre perioder under hösten och vintern. Följdaktligen gjorde han sin årsdebut i USA vilket var i den första av vinterns fyra tävlingar ingående i IAAF World Indoor Tour.
Michel hade serien 5.09, x, 7.80 och 6.24 men var trots allt nöjd.
– Jag har mycket att jobba på men jag är riktigt positiv med att tekniken stämmer allt bättre, skriver Michel på Instagram.

Målet är att försvara titeln
Förra året öppnade han innesäsongen  med 7.87 i den i år vilande Globen-galan men det var den 17 februari. Detta var nästan tre veckor tidigare vilket också innebär att han kommer att göra någon tävling mer. Närmast väntar WIT-tävlingen i Birmingham 18 februari sedan ISM i Växjö och så vinterns stora mål – inne-EM i Belgrad 3-5 mars där målet är att försvara titeln från 2015.

Personbästa av Erika
Tre svenskar tävlade i Boston och det gick bra för alla. Fjolårets OS-deltagare i höjd, Erika Kinsey, inledde sitt 2017 med att bli trea av fyra deltagare i tresteg där hon med 12.99 i fjärde och sista hoppet satte innepers. Den gamla noteringen var 12.93 från februari 2015 medan Erika utomhus hoppat 13.11.
Erikas serie: 11.50, 12.79, x, 12.99.

Nytt bra lopp av Anna
Tredje svenska var Anna Silvander som sprang den inledande 1200 m-sträckan i Distance Medley som är en stafett med sträckorna 1200, 400, 800 och 1600 m. Detta för sitt New Balance Team som hängde med en amerikansk konstellation riktigt bra. Anna, som satte personligt rekord på 800 m i en annan tävling i Boston kvällen före, hängde med OS-trean på hinder, USA:s Emma Coburn, alla de sex varven och noterade en sträcktid på 3:18.77. Det amerikanska laget kom i mål på 10:40.31 – världsbästanotering – med New Balance-laget bara nio sekunder efter.
Resultaten
/Jonas Hedman

Läs även:
Michel byter tränare och flyttar till USA
Personligt rekord på 800 m av Anna Silvander

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen