Riktigt bra avslutning på 200 m av Moa Hjelmer som sprang ifrån Irene Ekelund med sex tiondelar sista 80 meterna. Foto: Deca Text&Bild

Nytt topplopp av Moa Hjelmer – bästa tiden på sex år

På Stockholms Stadion på lördagskvällen sprang Moa Hjelmer 200 m på 23.37 – hennes bästa tid sedan 2015. Till det personliga rekordet fattades mindre än två tiondelar.

Det var en härligt kväll på Stockholms Stadion med sol och en vind som mojnade allt eftersom. Efter utmärkta 53.59 på 400 m i årsdebuten i Italien i onsdags gjorde Moa nu sommarens första 200 m-lopp och efter att ha haft klubbkamraten Irene Ekelund före sig in på upploppet avslutade hon riktigt bra och nådde målet på 23.37 i nästan helt vindstilla (+0.2).
– Riktigt kul! Jag är jättenöjd med säsongsstarten men det var riktigt bra vind ikväll. Vi skulle ju ha haft ett 4×200 m-lag på World Relays i Polen i början på maj vilket inte blev av, men vi har lagt upp träningen lite annorlunda så det gör nog att jag är bra form tidigt. Men jag har ju faktiskt inte sprungit så här fort sedan 2015, säger Moa.
– Men jag är förvånad att det gick så fort redan nu. Det har varit bra kontinuitet i några år nu och jag kör mina sex pass i veckan – fyra löppass och två styrkepass. Under våren har jag sprungit snabbare på passen och det är nog skillnaden.

På väg mot personbästa?
I fjol var hennes årsbästa 23.47 och för sex år sedan gjorde Moa 23.29. Det personliga rekordet är åtta år gammalt och lyder på 23.19 vilket placerar henne på femma på den svenska genom-tiderna-listan. Tidigare på lördagskvällen vann Moa 100 m på 11.73 – åtta hundradelar från det sex år gamla personliga rekordet – och har nu det svenska årsbästa på 100, 200 och 400 m.
När Moa springer på 23.37 redan i maj så ska det bli spännande att se vad det blir längre fram i sommar. Nästa tävling är Folksam GP i Göteborg den 2 juni.

Årsdebut för Irene
Irene Ekelund gjorde säsongsdebut och höll jämna steg med Moa i halva loppet och korsade sedan mållinjen på 24.01 i vad som var hennes första 200 m-lopp utomhus sedan Finnkampen 2019.
Annat intressant från löparkvällen på Stadion var Emil Danielssons säsongsdebut på 3000 m som slutade med seger på 7:58.13 – bara 1,5 sekund från det personliga rekordet – vilket lovar gott inför sommaren.
Resultatlistan
/Jonas Hedman

Läs även: Moa Hjelmers bästa säsongsdebut på fyra år

Moa Hjelmers biografi på friidrottsstatistik.se

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen