Sjunde starten på Tingvalla för Susanna Kallur och den första på nio år. Foto: Deca Text&Bild

Sanna lägger ut texten på Sannafältet

På onsdag kväll är det dags för sommarens tredje Folksam GP-tävling då IF Göta bjuder in till Karlstad GP på Tingvalla. Galan har spännande startfält och för flera av våra OS-resenärer är det sista tävlingstillfället innan avresan till förlägret i Portugal varifrån det sedan bär av till Rio där friidrotten avgörs 12-21 augusti.
En av dem är Susanna Kallur som gör sin fjärde tävling på 100 m häck sedan comebacken på Stockholms Stadion den 16 juni och efter 13.00, 12.91, 13.01 och 12.96 ska det bli intressant att se vad hon kan göra nu. Hon tog sig till semifinal på EM i Amsterdam där hon bara var fem hundradelar från final och efter en lite tuffare träningsperiod är hon nu redo att tävla igen.
Sanna har bland annat sprungit över tio häckar på träning på Lugnet i Falun vilket inte varit möjligt på många år. Allt för att förbättra uthålligheten och tekniken. Hon berättade också att hon knappt kan förstå att hon är uttagen till OS. När förbundskapten Karin Torneklint ringde och lämnade det efterlängtade beskedet så var det väldigt känslosamt ögonblick eftersom hon siktat på Rio i fyra år.

Sjunde gången på Tingvalla
Sex gånger tidigare har Sanna tävlat på Tingvalla IP som hon verkligen trivs på.
– Jag har alltid älskat att tävla i Karlstad som har Sveriges bästa publik! Tingvalla har verkligen en speciell plats i mitt hjärta! säger Sanna.
Första gången var 2000 då hon slutade tvåa på 100 m häck 13.18 och det mest känslosamma ögonblicket är från SM 2004. Det året drog hon baksidan på våren men kom tillbaka till SM på Tingvalla som hon vann på 12.83, kvalificerade sig till OS och där tog sig till semifinal. Senast hon tävlade på arenan var för nio år sedan och då vann hon. Ikväll hoppas vi på en ny seger!

Sannas alla starter på Tingvalla IP
2000: Tvåa på 13.18.
2002: Seger på 13.15 på behörigt avstånd före Carolina Klüft och Jenny Kallur.
2003: Trea på 12.98 bakom Jamaicas Ennis och USA:s Carruthers.
2004: SM-guld i comebacken efter lårskada och klarad OS-gräns.
2005: Tvåa på 12.72 i medvind bakom Danielle Carruthers, 12.63.
2007: Seger på 12.75 med syrran Jenny trea och Carolina Klüft fyra.

Presskonferens mitt i skogen
Presskonferensen inför Karlstad GP valde galageneralen Johan Engberg att lägga mitt ute i skogen på Sannafältet. Där har kommunen tagit beslut att bygga ny friidrottsarena och hall men det är inte bestämt när det blir verklighet. Karlstad kommun har pratat om tiden 2016-2026 och IF Göta vill nu göra allt de kan för att skynda på arbetet.
Andra intressanta namn på Karlstad GP är OS-resenärerna Daniel Ståhl och Axel Härstedt i diskus, Kim Amb i spjut, samt Sofie Skoog och Erika Kinsey i höjd. Plus bland annat Erica Jarder i längd, Tracey Andersson i slägga och Johan Wissman på den udda distansen 300 m.
På 800 m är hela 115 man anmälda – största grenen i FGP:s historia? – och det planeras för inte mindre än tolv heat.
Anmälningslistorna
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen