Världsrekordhållerskan på 60 m häck inleder sitt sista tävlingsår på Bauhaus varuhus i Bromma den 28 januari. Foto: Deca Text&Bild

Susanna Kallur årsdebuterar i BAUHAUS varuhus i Bromma

BAUHAUS-galan Indoor är en helt ny gala som äger rum i BAUHAUS byggvaruhus i Bromma lördagen den 28 januari. Susanna Kallur gör en intressant start i vad som är hennes sista år som elitfriidrottare och springer 60 m häck bland verktyg, badrumsmöbler, tapeter med mera!

– Det blir verkligen något annorlunda! säger Susanna Kallur om att tävla bland kunderna på ett byggvaruhus och det blir faktiskt första gången en friidrottstävling genomförs på ett sådant ställe.
Sanna förbereder sig just i Sydafrika inför vad som blir hennes sista inomhussäsong och där det stora målet är inne-EM i Belgrad i början på mars.

Sofie Skoog hoppar höjd
Galan innefattar tre grenar för män och fyra för kvinnor och förutom 60 m häck och 60 slätt handlar det om höjd och stav. På damsidan är bland annat OS-finalisten Sofie Skoog med.
– Jag har hoppat på specialgalor för höjdhopp inomhus förut men aldrig i ett byggvaruhus! säger Sofie som var delad sjua i Rio-OS i somras.
Hon möter bland annat fyrfaldiga mästerskapsmedaljören Emma Green som är på väg att avsluta sin elitsatsning.

BAUHAUS satsar verkligen på friidrott!
Sedan flera år är BAUHAUS huvudsponsor för Svensk Friidrott och sedan knappt två år också titelsponsor för Diamond League-tävlingen BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion som i år äger rum söndagen den 18 juni.
– Vi på BAUHAUS tycker att idrott och sport är något som är otroligt viktigt, både för den enskilde personen och samhället. Just friidrott tycker vi passar BAUHAUS som företag väldigt bra då det är en sport som passar och tilltalar alla. Därför känns det mycket kul att nu utöka vårt engagemang genom BAUHAUS-Galan Indoor, säger Johan Saxne, marknadschef på BAUHAUS.

Friidrotten kommer till folket
Normalt tar man sig till arenorna för att titta på idrott så när friidrotten kommer till folket blir det en extra dimension! Det finns flera exempel på genom åren men då handlar det oftast om utomhustävlingar, under tak är det mindre vanligt att köra en tävling i ett byggvaruhus när det är öppet som vanligt blir spektakulärt!
Andra exempel på annorlunda friidrottstävlingar under tak är bland annat stavgalan som genomfördes inomhus i gallerian Nordstan i Göteborg under flera år fram till ganska nyligen och även i Gallerian på Hamngatan i Stockholm har det hoppats stav inomhus.

Svenskt rekord på Skansen
Utomhus har vi vant oss vid bland annat kula i Kungsträdgården i samband med BAUHAUS-galan och förra sommaren byggdes kulringen upp i Rålambshovsparken. I början på 70-talet tävlades det också i stav i Stockholms-mässan i Älvsjö och på Skansen framför Sollidenscenen genomfördes från 1969 och några år framåt höjd-, stav- respektive kultävlingar. Det resulterade bland annat i ett svenskt rekord i höjd av Bo Jonsson och Kenneth Lundmark med 2.18.
/Jonas Hedman

BAUHAUS-galan Indoor lör 28/1 2017
Män: 60 m, 60 m häck och stav
Kvinnor: 60 m, 60 m häck, höjd och stav
Mer info på bauhausgalan.se

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen