Kallur möter brittiskan Dina Asher-Smith på 60 m slätt i BAUHAUS varuhus den 28 januari. Foto: Deca Text&Bild

Susanna Kallur dubblerar i BAUHAUS-galan Indoor på lördag!

Susanna Kallur nöjer sig inte med att springa 60 meter häck på BAUHAUS-galan Indoor. På lördag ger hon sig även på 60 meter där hon möter den regerande europamästaren på 200 meter Dina Asher-Smith. Allt inom loppet av mindre än en timme på BAUHAUS varuhus i Bromma.

På lördag inleder Susanna Kallur sin sista inomhussäsong. Hon gör det med dubbla lopp inom loppet av mindre än en timme. Först springer Sanna 60 meter häck, som hon har världsrekordet på. Tre kvart senare är hon tillbaks i BAUHAUS varuhus för att springa distansen utan häckar.

I häckloppet ställs Sanna mot en av sina främsta konkurrenter i Norden, norskan Isabelle Pedersen, som var sex hundradelar från att nå OS-finalen på 100 meter häck i Rio. I slätlöpning blir det ännu värre. Dina Asher-Smith har det brittiska rekordet med 7.08. Det satte hon i den senaste Inomhus-EM-finalen, tre hundradelar bakom sprinterdrottningen Dafne Schippers. Brittiskan vann 200 meter på EM i somras och var femma i OS-finalen.

Sannas snabbaste tid på 60 meter är 7.24 noterat 2007, samma år som hon var sjua på inne-EM. Hon gjorde en minisäsong på 60 slätt förra vintern i form av fem lopp i intervallet 7.34-7.45. Sanna vann inne-SM, var tvåa i Nordenkampen och var med årsbästat 7.34 bara 0.02 från kvalgränsen till inne-EM.
/Lorenzo Nesi och Jonas Hedman
Mer om tävlingen på bauhausgalan.se
Startlistorna

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen