Andre De Grasse ser allt mer ut som Usain Bolts arvtagare på sprintertronen när denne lägger av efter VM i augusti. Foto: Deca Text&Bild

Trefaldige OS-medaljören De Grasse klar för BAUHAUS-galan

Kanadensaren Andre De Grasse, 22, tog OS-silver på 200 m i Rio förra sommaren och brons på 100 m. I juni tävlar han på Bislett i Oslo och Stockholms Stadion inom loppet av tre dygn 15 respektive 18 juni.

De Grasse har överträffat Usain Bolts tider som 20-åring. Ifjol erövrade Andre De Grasse tre OS-medaljer och skrattade in i mål bredvid sprintkungen. Kanadensaren blir den första världsstjärnan som lanseras under Scandinavian Athletics Week. De två Diamond League-tävlingarna Bislett Games och BAUHAUS-galan har inlett ett samarbete. Världsstjärnorna i friidrott kommer att tävla i Oslo torsdag 15 juni och sedan ta tåget direkt till Stockholm där Stadion står värd för BAUHAUS-galan söndag 18 juni.

Avgörande stafettinsats
Samarbetet får högsta fart med trippel-OS-medaljören Andre De Grasse som första stjärna. Usain Bolt var den ende som kunde besegra kanadensaren över 200 meter i Rio i somras. På 100 meter smet tidigare dopingavstängde Justin Gatlin mellan dem. Då 21-årige De Grasse spelade även en avgörande roll för Kanadas stafettlag som knep bronset, fyra hundradelar bakom Jamaica över 4×100 meter.

Långt under 10 resp 20 sekunder
De Grasse har även inlett 2017 på bästa vis med världsledande tider på de stafetter som Kanada sprungit, senast guld på Stafett-VM:s 4×200 meter i helgen. I Oslo och Stockholm kommer Andre De Grasse att springa 100 meter.
Andre slog igenom som 20-åring med dubbeln 9.75/19.58, medvindstider på de amerikanska universitetsmästerskapen 2015 som överträffade Bolts resultat vid motsvarande ålder. Mest uppmärksamhet fick De Grasse när han skrattande sprang ikapp Bolt lekande lätt i OS-semifinalen i somras. Bilderna blev en viral succé.
Läs mer på bauhausgalan.se

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen