Frontfigurer under söndagens invigning. Fr v Toralf Nilsson, styrelseledamot SFIF, Catharina Wängberg, ordförande Turebergs FK, Magnus Ramstrand, Kommunalråd (Kd) och ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna, Henrik Thunes, Kommunstyrelsens ordförande (M) i Sollentuna, Torbjörn Rosdahl, Finanslandstingsråd (M) i Stockholms läns landsting, Moa Rasmusson, ordförande (L) i Trafik- och fastighetsnämnden i Sollentuna och Gunnar Bergqvist, ledare i Turebergs FK och förste vice ordförande (L) i Byggnads- och miljönämnden i Sollentuna. Foto: Björn Sveen

Äntligen! Nu är friidrottshallen i Sollentuna invigd!

Efter flera decenniers lobbyarbete och planering var dagen kommen då Sollentuna Friidrottshall invigdes. Omkring 75 personer var på plats på söndagen där Toralf Nilsson från Svensk Friidrott var en av de som höll tal. I helgen var det också första tävlingen i den nya friidrottshallen i Uppsala

Hallen är 6800 kvm stor och att har ett fyra banor brett 200 m-varv, åtta 60 m-banor i mitten, en separat 80 m-raka med tre banor, tre längdgropar samt plats för två höjdbäddar och nät för de långa kasten. Den innehåller också omklädningsrum, café, kansli, tävlingssekretariat och ett mindre gym.
Hallen har plats för 500 åskådare i form av utfällbara läktare men är i första hand en träningshall även om det säkert kan bli någon SM-tävling.

Första tävlingen 3–4 december
I 17 september 2013 togs första spadtaget och hallen skulle egentligen ha varit klar i augusti 2015 men blev 15 månader försenad på grund av att markarbetet drog ut på tiden.
Hur nära hallbygget var redan för 25 år sedan förstår man av att Tureberg sökte och fick ISM 1994, men eftersom hallen inte blev verklighet blev det inget mästerskap. Men nu är den efterlängtade hallen klar och första tävlingen blir SAYO Indoor 3 december.

Premiärtävling i IFU Arena
I Gränby i utkanten av Uppsala invigdes i augusti den nya Friidrottshallen IFU Arena och i helgen var det dags för premiärtävlingen Intersportspelen som gick lördag söndag. Höjdpunkten var svenske rekordhållaren Oscar Jansons bedrift i stav eftersom han 41 år gammal klarade 5.00 i första försöket.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen