FRIIDROTT 2012

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Allt om friidrottsåret 2011

Av Jonas Hedman[/vc_column_text][vc_column_text]Fri12_cover_215x307pxlDen 52:a årgången av ”Friidrott” sammanfattar och analyserar friidrottsåret 2011 där Diamond League och de stora mästerskapen står i fokus.
Den världsomspännande Diamond League innehåller 14 galor – av vilka DN Galan är en – och samlade världseliten i alla grenar vilket slutade med två spännande i finaler i Zürich och Bryssel i slutet på augusti. Årsboken Friidrott ägnar hela 30 sidor åt Diamond League i en summering, analys och faktasammanställning som inte finns någon annanstans.

I Friidrott 2012 porträtteras också de största stjärnorna i form av bland annat den fantastiske 800 m-löparen David Rudisha som utsågs till världens främste friidrottare för andra året i rad, och långdistanssuveränen Vivian Cheruiyot som vann dubbla VM-guld i Sydkorea.
Av svenska profiler skriver vi om bland annat inne-EM-bronsmedaljösen Ebba Jungmark, rekordtjejen på 400 m Moa Hjelmer, Angelica Bengtsson som satte fyra juniorvärldsrekord i stav och vann junior-EM och Teddy Tamghos inomhusvärldsrekord i tresteg.

Friidrotten handlar i hög grad om mästerskap och det tar vi fasta på i årsboken Friidrott. Vi behandlar dem alla i text, bilder och siffror – från VM, inne-EM och junior-EM till nordiska mästerskapen, SM, JSM och USM – utomhus såväl som inomhus. Självklart har Lag-EM på Stockholms Stadion, Finnkampen och de andra landskamperna också sin givna plats.
I årskrönikan reflekterar vi i stort och smått om vad som händer i vår föränderliga friidrottsvärld och konstaterar att den nya generationens friidrottare tar för sig allt mer även internationellt.

Ur innehållet i Friidrott 2012
• Allt om VM i Daegu och inne-EM i Paris
• 2012 – ett mäktigt jubileumsår i Stockholm
• Oscar Pistorius – en karbonkatt bland hermelinerna
• Ricky Bruch in memoriam
• Diamond League och Folksam GP
• Rankingen, landskamperna och SM
• Resultaten, statistiken och rekorden
• Års- och genom-tiderna-bästa-listor för Sverige, Norden och Världen

Om du har friidrottskamrater som inte känner till denna bok så får du gärna tipsa om denna webbplats. Sveriges enda årsbok om friidrott vill så klart nå ut till så många som möjligt!

Årsboken ”Friidrott” ges ut av TextoGraf Förlag och detta är den 52:a årgången sedan starten 1961. Redaktör är sedan 2007 Jonas Hedman.

464 sidor, 255 illustrationer,
170×240 mm, hårdband.
Pris: 395 kr
ISBN 978-91-977146-7-9

Beställ boken här[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen