Isabellah Andersson intervjuas av TV4:s Suzanne Sjögren på Stockholms Stadion. Foto: Jonas Hedman

Åttonde maratontiteln för Isabellah

Isabellah Andersson vann åter SM-guld i maraton tack vare 2:35:47 när hon sprang i mål som tvåa totalt i Asics Stockholm Marathon på lördagen. Detta efter allt annat än optimala förberedelser.
– Jag behövde verkligen tänka positivt för att kunna genomföra loppet och jag är nöjd utifrån förutsättningarna. Att vinna SM känns bra, säger Isabellah.
Hon drabbades av en lårskada i samband med GöteborgsVarvet två veckor tidigare då hon fick stanna och stretcha flera gånger. I Stockholm gick det dock bättre och hon passerade halva distansen (1:15:37) nästan minuten snabbare än på fulla distansen två veckor tidigare.
– Visst är det tråkigt att jag inte lyckades kvala in till OS, men jag älskar att springa och kommer att fortsätta i flera år till. Om jag kan hålla nivån kanske jag är med i Tokyo 2020. Vem vet! säger Isabellah och skrattar.
För första gången på åtta starter vann hon nu inte Asics Stockholm Marathon. Det gjorde Kenyas Jane Onyangi på 2:31:46. SM-titeln blev som sagt dock Isabellahs – hennes 31:a oavsett distans – och marginalen till tvåan Charlotte Karlsson var betryggande elva minuter. Bronset tog Huddinges Hanna Lindholm på 2:49:01. Totalt tog sig tio svenskor under tre timmar i vädret som var helt okej för löpning – 18 grader och sol, men tyvärr kännbar vind på flera ställen.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen