Personbästa i kula och spjut i säsongens allra sista tävling för Sofie Skoog. Foto: Deca Text&Bild

Sofie Skoog avslutade säsongen med personligt rekord i spjut – slog svenska rekordhållerskan

IF Götas höjdhoppare Sofie Skoog har haft en lysande säsong som kröntes med sjundeplatsen i OS i Rio där hon satte personligt rekord med 1.94. Det följde hon upp med andra raka SM-guldet och finnkampsseger i Tammerfors. Det var sista höjdtävlingen för året och i lördags på Massas äng i Karlstad avslutade hon tävlingsåret definitivt genom att sätta personbästa i kastfyrkampen Castorama.

Med serien 10.42 i kula, 29.95 i spjut, 27.10 i diskus och 20.39 i slägga fick hon ihop 2.107 poäng och förbättrade därmed fjolårsperset med 51 p. Sofie kom faktiskt in på friidrottsgymnasiet i Falun som kulstötare så hon har hyfsad koll på hur kast fungerar.

Slog Sofi Flink i sammandraget
Resultaten i kula och spjut är personbästa och hon slog faktiskt svenska rekordhållerskan i spjut, Västerås Sofi Flink, som fick ihop 2.064, i fyrkampen och nådde 27.64 i spjut.
– Men hon kastade med fel arm i spjut så jag vet inte om jag slog henne egentligen. Mest nöjd är jag med mitt resultat i just spjut, säger Sofie till Värmlands Folkblad.
Nu väntar konditionsträning fram till 10 oktober då hårdträningen drar igång på allvar inför 2017 som bland annat innehåller inne-EM i Belgrad i mars och VM i London i augusti.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen