Borta bra men hemma bäst. Daniel Ståhl är på ett tre veckor långt träningsläger i USA men är hemma i Stockholm den tredje maj. Foto: Deca Text&Bild

Biter Ståhl mot världens bästa bröder? Möter två OS-guldmedaljörer på Bauhaus-galan den 18 juni

Daniel Ståhl kastade längst i världen ifjol. I helgen visade Daniel att han är i ännu bättre form. Fem gånger landade diskusen över 67 meter. Men på BAUHAUS-galan söndag 18 juni får Daniel det inte lätt. Olympiske mästaren Christoph Harting kommer till Stockholms Stadion med sin bror Robert, som har fyra guld på OS och VM.

Spårvägens Daniel Ståhl fick sitt genombrott ifjol då han på SM i Sollentuna kastade diskusen 68.72, längre än vad någon annan förmådde under 2016.
I helgen hände det igen. Under två tävlingar i Kalifornien kom Daniel över 68 meter båda gångerna (68.36 respektive 68.11 med ett dygns mellanrum). Ytterligare fyra kast på 66-67 meter underströk att det inte var engångsföreteelser. Som jämförelse kastade Ricky Bruch 68.40 när han slog världsrekordet på Stadion 1972. Det var först vid comebacken 1984 som Ricky kom längre.

68.36 är endast 36 cm från perset
– Det är det näst längsta som jag har kastat. Det känns hyfsat bra! är Daniels lågmälda kommentar.
Tränaren Vésteinn Hafsteinsson tror att det finns potential för mer.
– Daniel är redo för 70 meter.

Två tunga tyska bröder
Motståndet på BAUHAUS-galan blir av högsta klass. Tysken Robert Harting har varit diskusens store dominant de senaste åren med sex titlar på OS, VM och EM. Robert går under smeknamnet Hulken efter att flera gånger ha slitit sönder tävlingslinnet i segerglädje. Men ifjol tog lillebror Christoph över och vann OS-finalen. Dessutom kommer Malmö AI:s Axel Härstedt till Stadion, som var tionde man i samma OS-final.

Daniel Ståhl kan man denna vecka följa via Instagramkontot @bauhausgalan som han håller i denna vecka!

Läs även:
Mäktigt kast av Daniel Ståhl i USA – snuddade vid världsårsbästat
Långt igen av Ståhl i Kalifornien

Hulken Robert Harting firar VM-guldet på hemmaplan i Berlin 2009:

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen