Jonas Leanderson (153) och Johan Rogestedt (131) på väg under 3:37 på 1500 m i Sollentuna i slutet på juni. Foto: Deca Text&Bild

De mest lästa intervjuerna 2016 – och första året för friidrottaren.com

Ännu ett friidrottsår är till ända och det var ett riktigt fullmatat sådant med tre internationella mästerskap som resulterade i bland annat fyra blågula medaljer på EM i Amsterdam. 2016 innebar också premiär för webbplatsen friidrottaren.com som tog plats på webben i juni och har fått en bra start besöksmässigt. Under 2016 producerades totalt 325 texter varav 37 intervjuer och några av de mest lästa hittar du längst ner på sidan.

Friidrottaren.com ägs och drivs av TextoGraf Förlag som består av undertecknad Jonas Hedman och är ett enmansföretag inriktat på friidrott. Syftet med webbplatsen är att på ett bredare sätt spegla svensk friidrott och komplettera friidrott.se. I vilken utsträckning det lyckats så här långt kan ni läsare bedöma bäst men det är ingen tvekan om att det varit en inspirerande start och det känns som att sajten når ut allt bättre.

Mest lästa texten?
En av de roligaste sakerna att skriva var den om det fantastiska 1500 m-loppet i Sollentuna i slutet på juni då Johan Rogestedt och Jonas Leanderson båda gick under 3:37 och så när nådde det svenska rekordet. Men den mest lästa texten är den om 15-åriga längdhopperskan Tilde Johansson från Falkenberg som i Göteborg den 1 juli hoppade fantastiska 6.50 följd av den om Michel Tornéus svenska längdrekord på 8.44. Tilde-texten har lästs av över åttatusen.

Den 57:e årsboken
Vid sidan av friidrottaren.com ger TextoGraf Förlag även ut friidrottsböcker där årsboken FRIIDROTT är den mest kända. Just nu är det full produktion av FRIIDROTT 2017 som blir nummer 57 sedan starten 1961 och den tionde som ges ut av TextoGraf Förlag. Bland de specialböcker vi givit ut märks World’s Greatest in Athletics med en unik världsranking som uppdaterats i form av en pdf och är aktuell den 1.12.2016. Boken kom ut i december 2015 och säljs nu till ett 25 procent lägre pris där pdf:en med den uppdaterade rankingen ingår.

En utmärkt plats att annonsera på
Att få tillräcklig ekonomisk snurr på en webbplats om friidrott är en utmaning men friidrottaren.com är en bra kanal för företag att nå ut till en kunnig läsekrets. Friidrottaren.com är trots allt den vid sidan av friidrott.se enda webbplatsen i Sverige som varje vecka skriver om svensk friidrott på ett bredare plan. Så tipsa gärna dina vänner, kollegor och potentiella annonsörer om friidrottaren.com! Alla typer av stöd och samarbeten är välkomna liksom artikeluppslag.
Avslutningsvis vill jag tacka vår samarbetspartner när det gäller bilder – Hasse Sjögren på Deca Text&Bild – utan vars förmånliga erbjudande sajten inte kunnat bli verklighet. Tack också till Jonas Petersson för teknisk support och våra gästskribenter Cege Berglund, Birger Fogelberg, Stefan Holm och Johan Storåkers.
Väl mött 2017!

Jonas Hedman
jonas.hedman@friidrottaren.com

Följ oss gärna också på sociala medier: FacebookTwitterInstagram

Mer om årsboken FRIIDROTT
Så beställer du den rabatterade boken World’s Greatest in Athletics
Så beställer övriga böcker från TextoGraf.com

Några av de mest populära intervjuerna på friidrottaren.com 2016
”Ofattbart mycket glädje!” – Johan Rogestedt om sin fantastiska 1500-tid
Dagen då allt stämde för Johan Rogestedt och Jonas Leanderson.

”En obeskrivlig känsla! Svårt att fatta att det gick så fort!”
Mölndals-sprintern Felix Svensson, 19, fick på sitt livs lopp på 200 m.

Stina och Calle – framgångsrika ungdomar som siktar på internationella mästerskap 2017
15-åringarna Stina Gustavsson och Carl af Forselles tillhör framtiden i svensk friidrott – de visade de på USM i Vellinge i somras.

Svenske rekordhållaren Robert Kronberg har inte klippt sin sista häck
Han har varit i OS-, VM- och EM-final på 110 m häck, han är EM-medaljör på 60 m häck och representerade Sverige i 21 mästerskap under tretton säsonger 1997–2009. 2017 siktar Robban på att åter springa under 14 sekunder.

Oliver Löfqvist – från ingenstans till JSM-guld i terräng
Få visste vem 19-årige Oliver Löfqvist när han efter bara sju månaders träning blev svensk juniormästare.

Jiannis Smalios om sin fullträff i Finnkampen på 81.89 – slog sex år gammalt pers
En av de bästa insatser i Finnkampen i början på september stod Örebros spjutkastare Jiannis Smalios för.

Vilket Lidingölopp av David Nilsson!
Högby-löparen gjorde ett av de bästa svenska Lidingöloppen genom tiderna.

Två svenskar under 3:37 på 1500 m – löpningens blå band då och nu
Johan Rogestedt och Jonas Leanderson gjorde lysande lopp på Sollentuna GP och sänkte sina personliga rekord rejält. Rogestedt var bara hundradelar från det 31 år gamla svenska rekordet.

Johan Rogestedt slog det 57 år gamla rekordet
Till slut fick Dan Waern lämna ifrån sig det svenska rekord som han satte redan 1959.

Glöden finns kvar hos Mattias Sunneborn trots ett mellanår – full satsning mot veteran-VM
Det har gått 27 år sedan Mattias Sunneborn debuterade i landslaget 46 år gammal tillhör han fortfarande de bästa i landet.

Vilket lyft för Jakob Thorvaldsson – slog fyra år gammalt pers och ny Sverige-etta
Med OS-mästaren Stefan Holm som tränare hoppade Jakob högre än någon annan svensk.

Dag Wennlund – en av våra främsta spjutkastare genom tiderna
Spjut är en av de bästa svenska grenarna historiskt sett och en som bidragit till det är Dag Wennlund från Mariestad vars karriär ägde rum på 1980- och 90-talet.

Fritjof Fagerlund har siktet inställt på drömgräns på 100 km
Han har sprungit fram och tillbaka genom Grand Canyon, varit 14:e man i det klassiska ultraloppet Comrades 89 km i Sydafrika och var 2015 VM-sexa på 100 km. I VM i Spanien gjorde Fritjof en ny bra ultrainsats.

All 33 intervjuerna på friidrottaren.com 2016

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen