Omslagspojken Kalle Berglund trillar ner i brevlådan dagen innan han springer 1500 m i Birmingham. Utmärkt reportage i magasinet Spring om Spårvägen-löparen som är i riktigt bra form. Bilden: Magasinet Spring

Det blir två svenska rekord lördag eftermiddag

På lördag eftermiddag avgörs vinterns bästa friidrottsgala i Birmingham och hela sex svenskar finns med i startlistan. Hur det kommer gå? Riktigt bra!

Michel Tornéus, Lovisa Lindh, Meraf Bahta, Susanna Kallur, Kalle Berglund – och Maja Rogemyr som gör Sanna sällskap på 60 m häck! Det finns alla förutsättningar för en lyckad svenskdag i 2018 års IVM-arena! Så sent som i onsdags satte Johan Rogestedt svenskt inomhusrekord på 1 mile och lördag eftermiddag blir det två svenska rekord!
Två svenska inomhusrekord i samma tävling? Ja, och då är inte det svenska K35-rekord som Susanna Kallur kommer att sätta på 60 m häck inräknat.

I senaste numret av magasinet Spring kan man läsa om framgångsvågen som är på väg in i svensk (medeldistans)löpning.

Mo Farah på plats
Müller Indoor GP är den femte och sista deltävlingen i IAAF Indoor GP och innehåller bland mycket annat också en spännande start av Mo Farah på 5000 m. Han har det egna europarekordet på 13:10.60 som mål i vad som blir hans sista inomhuslopp. Efter VM i London inriktar han sig på landsväg och maraton.
Tävlingen äger rum 14.30-17.30 svensk tid men verkar tyvärr inte sändas i någon svensk TV-kanal, men kanske att det går att hitta någon webbsändning.
/Jonas Hedman

Näst sista tävlingen för Susanna Kallur

Svenskarna i Birmingham lördag 18/2
Klockslagen anger svensk tid.
14.32 M Längd med Michel Tornéus
14.44 K 60 m häck försök: Susanna Kallur och Maja Rogemyr
15.02 K 3000 m: Meraf Bahta
15.29 K 800 m: Lovisa Lindh
16.29 K 60 m häck final
16.38 M 1500 m: Kalle Berglund
17.09 M 5000 m med Mo Farah
Allt om Müller Indoor Grand Prix Birmingham

Ännu inte skaffat magasinet Spring?
All info på www.springlfa.se

About Jonas Hedman

Jonas Hedman
Frilansskribent, redaktör, statistiker, grafiker och förläggare specialiserad på friidrott. Redaktör för årsboken FRIIDROTT och friidrottaren.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.