Överlägsen seger och blott sex hundradelar från det svenska 60 m-rekordet. Foto: Deca Text&Bild

Henrik Larsson gjorde bästa svenska 60 m-tiden på tre år

Hemma i Våxnäshallen på lördagen gjorde IF Götas Henrik Larsson, 22, sina två snabbaste 60 m-tider på tre år. 6.64 är bara hundradelen från IVM-kvalgränsen.

Det var 2019 som Henrik med 6.60 snuddade vid det svenska inomhusrekordet vilket han följde upp med U23-EM-guld på 100 m i Gävle ett halvår senare. I somras tog han silver på U23-EM och på lördagen – i andra tävlingen för året – visade han att det kan bli en kul inomhussäsong.
6.64 kom i försöken och sedan 6.65 i finalen – båda loppen helt utan motstånd vilket indikerar att det kan gå fortare senare i vinter. Det svenska inomhusrekordet på distansen lyder på 6.58 och delas av Peter Karlsson och Patrik Lövgren noterat för 25 år sedan.

Spännande längdtävling
Kvinnliga längdtävlingen blev riktigt spännande med de tre främsta inom tre centimeter. JVM- och JEM-vinnaren Maja Åskag vann med en centimeter på 6.26 före fjolårets komet Karolina Svensson, som med 6.25 satte innepers och med arrangörsföreningens Kaiza Karlén trea på 6.23.
I vikt var Motalas Sara Forssell för tredje gången på tre tävlingar i vinter över både gamla perset och 20 meter med 20.17. Det en vecka gamla personliga rekordet på 20.53 placerar henne femma på den svenska genom-tiderna-listan.

/Jonas Hedman

Resultaten

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen