Fr v Odain Rose, Sulayman Bah och Austin Hamilton hos TV12:s Anna Brolin. Foto: Jonas Hedman

Historisk händelse i Belgrad – tre svenskar i EM-final på 60 m!

Tre svenskar i en sprintfinal är något unikt och det var vad som hände i Kombank Arena i Belgrad på lördagskvällen. I första semin rusade Austin i mål som trea på 6.67 medan Sulayman var fyra 6.72. I den andra noterade Odain årsbästa med 6.66 som fyra. En nästan overklig känsla!

Odain Rose var IEM-femma på 60 m i Göteborg 2013 och var förstås belåten att åter nå hela vägen:
– Det tog fyra år för mig att komma till final igen, det var jobbigt! Jag fick helt klart tillbaka känslan jag hade i Nordenkampen, men det var en mix nu. Där fick jag en bra start och en okej avslutning. Här hade jag inte en bra start men en grym avslutning, så jag är nöjd! säger Odain.

Nästpers av Austin
19-årige Austin Hamilton satte pers i försöken med 6.65 och gjorde sin näst bästa tid i semifinalen med 6.67.
– Det gick tvärt om för mig. I försöken fick jag en bra avslutning men i semin fick jag en väldigt bra start och jag tror faktiskt att jag ledde. Men på slutet tappade jag helt, säger Austin.
Sulayman:
– Det gick väldigt snabbt, jag hann inte med att trycka in toppfarten ordentligt. Men det kommer jag göra i finalen.
Hur går det i finalen?
Alla unisont:
– Allt kan hända!
/Cege Berglund

Ps Sveriges näst bästa IEM-facit på 60 m från Globen-mästerskapet 1996 då Peter Karlsson tog brons och Patrik Strenius var femma.

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen