0.06 från EM-finalen för Susanna Kallur. Foto: Deca Text&Bild

Sanna Kallur snuddande nära EM-final

Det var 22 grader varmt och svag vind när Susanna Kallur kröp ner i startblocken i den första av tre semifinaler på Amsterdams Olympiastadion. Hon fick en bra start och hängde med bra första halvan av loppet men sedan tappade hon och blev till slut femma på 12.96 i +0.1 m/s – 0.06 från en finalplats. Vann heatet gjorde vitryskan Alina Talay på 12.76.
Därmed var Sanna borta från finalen direkt eftersom det var de två främsta plus två tider som gick till final. Men när de två andra semifinalerna löpts visade det sig att Sanna hade den åttonde bästa tiden totalt även om det officiellt fattades sex hundradelar till en finalplats.
– Det känns otroligt bra om det skulle bli en Rio-resa, då var det här bästa tänkbara förberedelsen. Jag är otroligt sugen på att åka dit, säger Sanna.
Hon gjorde trots allt ett bra lopp och visade framför allt att benet håller för tävling två dagar i rad. Hon underskred också för tredje gången IAAF:s OS-kvalgräns på 13.00. Till SOK:s gräns 12.80 fattades det dock åter lite – noga räknat 0.17.
På måndag går kvaltiden till OS i Rio ut och visst borde Sannas prestationer kunna blidka SOK.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen