Foto: Deca Text&Bild

Charlotta Fougberg bättre än någonsin – trea genom tiderna

8:55.21 och tredjeplats i andra heatet på 3000 m i inne-EM innebar inte bara finalplats för Charlotta Fougberg utan också ettpraktfullt personligt rekord, utomhustävlingar inräknade. Därmed springer Ullevi-tjejen sin andra EM-final på 3000 m slätt på söndag!

– Jag är bättre än jag någonsin varit, på flera sätt, tycker Charlotta om sprang med ett självtroende som lyste lång väg.
– Det gäller att tro på sig själv och eftersom allt gått på bra på senare tid var jag verkligen optimistisk. Men jag visste också att det skulle bli tuffare än tidigare, konkurrensen har hårdnat.
8:55.21 gör henne till den tredje snabbaste genom tiderna i Sverige på 3000 m inomhus. Bara Meraf Bahta (8:43) och Sara Wedlund (8:52) är snabbare.

Det blir en spännande final
Charlotta besegrade storstjärnan Laura Muir men brittiskan gjorde sitt jobb för att gå vidare, inte mera, och har också 1500 meter på sitt program.
– Hon ska springa 45 varv här inne, både 1500 och 3000 med försök på båda, så jag förstår att hon löpte på säkerhet. Själv har jag ju en vilodag på lördagen så på söndag kanske jag är den fräschaste!  säger Charlotta.
Finalplatsen är precis vad Ullevilöparen siktat på.
– Jag är förväntansfull och stolt. Men nöjd…nej, nej. Det är sällan en vinnarskalle som denna är belåten innan det är färdigt!
/Cege Berglund

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen