Inte förrän på nordiska rekordhöjden 4.72 tog det stopp för Angelica Bengtsson denna dag. Foto: Deca Text&Bild

ISM: Vilken stavduell mellan Angelica och Michaela!

Angelica Bengtsson årsdebuterade på ISM i Växjö och fick bland annat möta Michaela Meijer som avbrutit alla sina tävlingar i vinter på grund av skadekänning. Men SM utvecklade sig till en härlig duell om guldet som slutade med nordiskt rekordförsök!

Dagen före ISM fick Angelica Bengtsson och klubbkamraten i Hässelby, Lisa Gunnarsson, 17, klartecken till inne-EM. Lisa för att att nyligen ha satt pers med 4.51 medan Angelica inte tävlat sedan förra sommaren, men utomhusresultat räknas också som kvalificering.
Lisa klarade 4.40 och rev sedan tre gånger på 4.45 vilket innebar brons. Kampen om guldet stod mellan Michaela Meijer och årsdebuterande Angelica Bengtsson och det var länge fördel för Michaela som tog 4.20 i första, 4.40 i andra och sedan, efter att ha stått över två höjder, 4.55 direkt i första.
Angelica gled över 4.28 i första och sedan 4.40 i tredje. Efter en rivning på 4.55 sparade hon de två återstående till 4.60 och tog i andra och sista! Det innebar en tangering av hennes eget två år gamla mästerskapsrekord!

Avslutade med rekordförsök
Michaela gjorde tre försök på 4.65 utan att lyckas och därmed gick guldet till Angelica som avslutade med tre försök på svenska och nordiska rekordhöjden 4.72.
Guld till Angelica på 4.60, hennes femte inomhus, silver till Michela på 4.55 och bronset till Lisa Gunnarsson på 4.40.

Exakt samma medaljörer som på SM i Sollentuna i somras. Fr v tvåan Michaela Meijer, vinnaren Angelica Bengtsson och trean Lisa Gunnarsson. Foto: Deca Text&Bild

”En dröm att få hoppa här!”
– Det är drömmen att få hoppa här inför hemmapubliken! Jag har har hoppat högt på träning och blivit starkare. Det är verkligen roligt och nu ser jag verkligen fram mot Belgrad, säger Angelica.
Michaela:
– Jag har känt mig bra hela säsongen men haft lite småkänningar och avbrutit varje tävling. Så det var skönt att få hoppa hela vägen och få riva ut sig. Det känns bra så jag hoppas att det blir inne-EM.
Bronsmedaljören Lisa:
– Formen är helt okej och det ska bli jättekul att hoppa EM i Belgrad.
Sex tjejer klarade fyra meter eller högre vilket är bra bredd. Vi noterar pers för bland annat Kvarnsvedens femma Elin Olsson, 4.12, och Spårvägens Emma Kiviniemi Andersson, 3.88.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen