Foto: Deca Text&Bild

Lysande 60 m-lopp av Austin Hamilton

Fyra svenska sprinters av fem möjliga till semifinal på inne-EM i Belgrad och den femte bara hundradelen ifrån. Ett fantastiskt facit och bäst av alla var 19-årige Austin Hamilton som med lysande 6.65 hade tredje bästa tid av alla!

– Jag satte personligt rekord och gick till semi, det var mina mål! säger Austin med ett leende som skvallrade om att han vill ha mera.
6.65 är personbästa med 0.04 och för upp honom som delad sjua genom tiderna i Sverige tillsammans med Torbjörn Mårtensson (1995), Lars Hedner (1995), Daniel Persson (2005) och Tom Kling-Baptiste (2014).
Austin har bara heatsegraren Theo Etienne och Richard Kilty framför sig i listan. De båda britterna är favoriter – men sedan…? Austin Hamilton kom till sitt försökstid med näst sämsta personliga rekordet och slog alla utom två i försöken.

Stabilt av Sulayman Bah
Sulayman Bah var först ut av svenskarna och missade precis den tredjeplats som hade gett automatiskt avancemang. Men hans tid stod sig och blev den bästa av alla som slogs om de fyra extraplatserna i semifinalerna.
– Gissa om det var nervöst att vänta? Jag var nervös efter min dåliga insats i SM i Växjö där jag blev lämnad ensam kvar i startblocken, men nu gick det riktigt bra. Semifinal imorgon och sedan är det bara finalen kvar! säger Sulayman.

Odain vidare på placering
Thorengruppens Odain Rose gick, liksom Hamilton, vidare på placering och trivs med omgivningen:
– Jag har varit ensam svensk sprinter på mästerskap och tvingats begå tjänstefel och umgås med folk från andra grengrupper, skojar Odain. Alla är i och för sig väldigt trevliga men att ingå i ett helt gäng med sprinters är ändå bäst!

Ny semifinal för Elin
Örebros Elin Östlund på yttersta banan i sista heatet tog med 7.43 chansen till en av de sista extraplatserna.
– Jättedålig start och jättedålig avslutning så i semin ska det bli under 7.40, lovar hon. Det innebär i så fall personligt rekord eftersom hennes bästa tid är 7.39, noterad på förra inne-EM:et i Prag 2015.

Riktigt nära för Gladys
Spårvägens Gladys Bamane var en ynklig hundradel från den kvalificerande tredjeplatsen i sitt heat.
– Jag tröstar mig med att det är mitt allra första mästerskap och jag har tänkt vara med på fler. Nästa gång ska jag göra det ännu bättre, säger hon.
/Cege Berglund

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen