Foto: Deca Text&Bild

Michel Tornéus utslagen i längdkvalet i Rio

Det var inte Michel Tornéus dag när längdkvalet avgjordes i Rio natten till lördagen. Hammarbyaren inledde med ett millimeterövertramp där han landade vid åtta meter och fortsatte med 7.65 i nollvind i andra med åtta centimeter kvar på plankan. Då låg han nia i sin kvalgrupp och på 17:e plats totalt. När det var dags för tredje och sista gällde 7.81 för att bli en av de tolv.
Michel fick till en helt okej plankträff där han hade fem centimeter kvar men det mätte bara 7.63. Därmed blev det ingen final för den svenske rekordhållaren.
– Det kändes jättebra idag men de sista stegen in mot plankan stämde det inte. Jag har tänkt på den här tävlingen i fyra år och jag vet inte vad jag ska säga. Jag hade inte förberett mig annorlunda om jag fått göra om allt men idag stämde det inte, jag fick inte med mig tillräckligt med fart över plankan, sa en djupt besviken Michel till Viasat.

Svårhoppat där 7.85 räckte
Kvalgränsen 8.15 klarade bara två man – Wang Jianan med 8.24 i B-gruppen och amerikanen Jeff Henderson med 8.20 i A-gruppen. Totalt hoppade bara sex man över åtta meter och det räckte med beskedliga 7.85 för att bli en av de tolv finalisterna.
Regerande OS-, VM- och EM-vinnaren Greg Rutherford inledde med två övertramp och nådde 7.90 i sista och klarade sig vidare med ett nödrop som tionde man med fem centimeters marginal.
Extra tråkigt för Michel som till slut inte var mer än 20 centimeter från avancemang och blev 26:a.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen