Sävedalens Andreas Kramer satte personligt rekord med 1:46.86 i 800 m-försöken och gick till semi. Tiden var den snabbaste som noterades under hela EM-helgen. Foto: Deca Text&Bild

Personbästa av Andreas Kramer och final för Fanny Roos!

Sävedalens Andreas Kramer gjorde ett lysande försökslopp på 800 m i Belgrad och vann sitt heat på 1:46.87. Därmed förbättrade han sitt personliga rekord inomhus med nästan åtta tiondelar och är nu fyra genom tiderna i Sverige.

Han tog ledningen på sista varvet och höll den in i mål.
– Jag väntade på att en attack skulle komma men eftersom jag kände mig så stark så gjorde jag slag i saken själv istället, säger Andreas.
Han tog rygg på duktige holländaren Thijmen Kupers från start men gick förbi med ett varv kvar och drog ifrån succesivt till seger med tre tiondelar. Detta efter mellantiderna 25.5 på 200 m, 51.7 på 400 m och 1:19.0 på 600 m.
– När jag såg tiden på upploppet tog jag i lite till, berättade Sävedalens 19-åring.
Andreas kom till EM med en första målsättning att ta sig vidare till semifinal. Det gick smärtfritt.
– Så nu är det bara att köra hårt och ha ännu högre förhoppningar, nu vill jag till final! Och om jag utmanas tror jag att det finns lite till att plocka fram. Det kan gå riktigt fort!

Fanny i första finalen
Athletics 24Seven SK:s Fanny Roos har nått sin första mästerskapsfinal i kula tack vare nästperset 17.76. Ett resultat som hon blev femma på i kvalet.
– Nu vill jag stöta över mitt personliga rekord 17.88 i finalen i eftermiddag! säger hon. Jag tror det blir en väldigt jämn och tight final, säger Fanny.
Hon har hittat formen vid rätt tillfälle och har gjort karriärens två bästa tävlingar inom loppet av fem dagar.
– Jag har jobbat hårt med tekniken och nu sitter den bra, fortsätter hon. Mycket hänger på farten och den har jag förbättrat.
/Cege Berglund

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen