Vinst i torsdags. Ny seger i Stockholm på söndag? Foto: Deca Text&Bild

Så firade Daniel Ståhl Diamond League-segern i Oslo

I torsdags vann Daniel Ståhl Diamond League-galan på Bislett Games på suveräna 68.06 efter att ha åstadkommit tävlingens två längsta kast. Det firades förstås men på ett annorlunda sätt.

Segern var Daniels andra i Diamond League där den första kom i Bryssel i höstas vilket resulterade i en andraplats totalt i Diamond Race. I Oslo ledde han från andra omgången och vann till slut med en meter före världsettan Fedrick Dacres. Direkt efter tävlingen satte sig Daniel i en bil och åkte hem till Stockholm. Strax efter midnatt just före svenska gränsen stannade han och åt medhavd matsäck tillsammans med pappa Janne och Spårvägen-ledaren Åke Ruus. Så kan man också fira en Diamond League-seger!
Så när 80 friidrottare tog Diamond League-tåget från Oslo till Stockholm vid elvatiden på fredagen var Daniel redan hemma i Viksjö norr om Stockholm.

Sista passet i Hässelby
Klockan 05.30 anlände Daniel till Viksjö och kunde senare på dagen göra sig klar för ett dubbelpass i Hässelby bestående av kastning och styrka. Allt för att komma så väl förberedd som möjligt till BAUHAUS-galan på söndag. Där möter han samma fina startfält som i Oslo – OS-mästarna Robert och Christoph Harting, världsmästaren Piotr Malachowski och världsettan Fedrick Dacres. Dessutom OS-finalisten Axel Härstedt från MAI med flera.
– Målet är 70 meter på Stockholms Stadion. Jag har styrkan och är det bra vind och jag får tekniken att stämma så kan det gå. Ett delmål är att slå Ricky Bruchs 68.40 från 1972 som var världsrekord då, säger Daniel.
Stadionrekordet är 69.46 satt av Mac Wilkins 1980 och Rickys svenska rekord 71.26 från 1984. Diskustävlingen på BAUHAUS-galan börjar kl 15.20.
Startlistan i diskus
/Jonas Hedman

Läs även:
Grym diskustävling av Ståhl – slog hela världseliten

Middag vid vägrenen på väg från Oslo till Stockholm mitt i natten. Foto: Åke Ruus

 

Vid Leonardo da Vinci-bron i Norge. Foto: Åke Ruus

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen