Foto: Deca Text&Bild

Såååå nära EM-guld för Michel

Michel Tornéus förlorade ”sitt” guld på snöpligast möjliga sätt genom att albanen Izmir Smajlaj slog nationsrekord i tävlingens sista omgång och vann på bättre andrahopp. Detta sedan Michel inlett med årsbästat 8.08 och sedan var i ledningen ända in i sjätte och sista omgången.

– Jag ledde från början och nästan till slut men intalade mig att vem som helst kunde gå förbi när som helst. Men jag gjorde i alla fall mitt bästa, suckar Michel.

Perfekt öppning
Längdfinalen blev väldigt spännande och började på bästa sätt för Michel som direkt i första hoppet förbättrade sitt årsbästa från kvalet med elva centimeter till 8.08.
Men därefter följde fyra kryss i protokollet i form av övertramp och han hade bara ett ytterligare godkänt, som mätte 7.94, när det var dags för sista omgången. Bakom var det riktigt tätt med Ukrainas Nykyforov på 8.07 och Albaniens Smajlaj med 8.02.
I sitt sista hopp ökade Smajlja till 8.08 – lika med Tornéus – men ledning tack vare bättre andrahopp, 8.02 mot 7.94.
     
De små marginalernas sport
När Michel gick ut på ansatsbanan för sista gången visste Michel att han behövde öka till 8.02 för att säkra guldet (på bättre tredjehopp, 7.94 mot 7.81). Och han flög långt men med bara tån plankan mätte hoppet 7.98 och det blev silver.
Medaljen var hans femte i EM där han har silver och brons utomhus och ett guld och två silver inomhus.

Kommenterade kritiken
Efter att ha tagit silver kunde Michel inte låta bli att nämna den kritik han uppfattat under säsongen.
– Jag vet att det finns folk som tyckte att jag inte hade här att göra men nu har jag tre EM-silver och det kanske inte är så dåligt.
Mitt under längdfinalen genomfördes manliga 1500 m-finalen och Michel stötte högt och ljudligt Kalle Berglund på hans väg till silver.
– Jag gillar de nya, unga som kommer in i landslaget, det stärker oss allihop. Då vill jag vara med och stötta.
/Cege Berglund

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen