Andra Diamond League-segern på tre dagar för Daniel Ståhl. Foto: Deca Text&Bid

Styrkebesked av Ståhl – ny Diamond League-seger

Bauhaus-galan på Stockholms Stadion är Daniel Ståhls favorittävling och i solgasset på söndagseftermiddagen vann han på nytt. Segerresultatet mätte 68.64 utan hjälp av bärande vind och han slog alla de förmodat tuffaste konkurrenterna i Tokyo-OS om en månad.

Daniel inledde med 67.33 och ledning och fortsatte med kast kring 68 meter i andra och tredje men lyckades inte hålla sig kvar i ringen. I fjärde ökade han till 68.64 innan det blev en paus i väntan på avgörandet om segern mellan de tre främsta efter fem omgångar.

Tävlingens tre längsta kast
70 m-mannen Kristjan Ceh hade 64.74 i sista och Andrius Gudzius 63.43 så Daniel visste vad som gällde när han gick in i ringen för tävlingens sista kast.
Han skickade iväg 2 kg-skivan 68.23 och därmed var andra Diamond League-segern på tre dagar ett faktum. Han hade tävlingens tre längsta kast och vann med två meter före Ceh, 66.62, och Gudzius, 66.97. Simon Petterson slutade fyra på 65.19.
Nu väntar en tävling i Ungern till veckan och sedan genrepet inför Tokyo-OS – kasttävlingen i Bottnaryd på lördag där Daniel för två år sedan satte det gällande svenska rekordet med 71.86.

Kalle Berglund bröt 1500 m
Två spårvägare startade på 1500 m – OS-klara Kalle Berglund och klubbkamraten Emil Danielsson som har det svenska årsbästat med 3:37.56.
Kalle kom från ett höghöjdsläger där han störts av en hälsena och därför inte kunnat genomföra all träning han velat. Det slutade med att han bröt efter 750 meter. Istället var Emil pigg och via 57.6 på 400 m, 1:54.7 på 800 m och 2:53.9 på 1200 m hade han en jättechans att förbättra sitt personliga rekord.
Men han orkade inte riktigt de sista 300 meterna och kom i mål som tia på nästperset 3:39.70. Vann gjorde den fantastiske Timothy Cheruiyot på 3:32.30.

Bra säsongsdebut av Khaddi
I längd gjorde Khaddi Sagnia sin första tävling för sommaren efter att ha gjort en mindre operation i början på maj. Efter ogiltigt i första följde 6.60, 6.64, 6.34 och 6.72 – klart imponerande säsongsdebut.
Till slut fattades bara sju centimeter till Final 1 och hon slutade fyra. Det lovar gott inför OS i Tokyo.
Resultaten
/Jonas Hedman

Medicin på nätet

Om du vill ha mer detaljerad information om regler för onlineapotek medicin på nätet är det bäst att rådfråga din apotekare eller lokala myndigheter. Förutom FDA:s webbplats kan Texas Alcoholic Beverage Commissions webbplats hjälpa dig att lära dig mer om de lagar som reglerar alkoholförsäljning i Texas. På samma sätt tillhandahåller NAR clinical apotek en förteckning över godkända och certifierade apotek i Texas tillsammans med deras kontaktuppgifter. Apotek Review är ett databasföretag som tillhandahåller information om hundratals onlineapotek. Denna tjänst erbjuds kostnadsfritt. Apotek Review använder de senaste apoteksrecensionerna för att ge internetanvändare opartiska apoteksrecensioner.

För kunder som överväger att beställa läkemedel på nätet är det bäst att först undersöka ett välrenommerat nätapotek. På så sätt minimeras risken för att bli offer för bedrägerier på nätet. Onlineapotek tenderar också att ha billigare priser än fysiska apotek. Att beställa från ett onlineapotek kan därför vara det bästa alternativet för en konsument att köpa läkemedel online.

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen