Trots att två tunga namn saknades lyckades Ullevi bärga ännu ett Lag-SM-guld. Foto: Jonas Hedman

Ullevi suveräna damvinnare i Lag-SM

Trots att både hinderlöparen Charlotta Fougberg och längdhopparen Khaddi Sagnia saknades i laget lyckades Ullevi FK vinna lagtiteln i Norrköping. Duon har vunnit dubbelt flera gånger tidigare men nu fyllde man på med mer folk och segern var klar redan före den avslutande stafetten över 4×100 m. Därmed tog Göteborgs-klubben sitt sjunde guld på de senaste nio åren.
– Det här blir inte lätt, konstaterade lagledaren Curre Ljung halvvägs in i matchen men blev desto gladare när avslutningen av tävlingen bar hela vägen fram till guld.

Seger med 7.5 poäng
Efter åtta av de arton grenarna hade Ullevi skaffat sig en ledning på sex poäng före Spårvägen som i sin tur var en poäng före IF Göta och Hässelby. Segern fastställdes till slut till 7.5 poäng sedan Ebba Svantesson slutat tvåa på 400 m på 56.26 bakom Hässelbys Lisa Duffy och EM-bronsmedaljören på 800 m, Lovisa Lindh, vunnit 1500 m. Sistnämnda lopp innehöll även EM-semifinalisten på 800 m, Lidingös Anna Silvander, och blev extremt långsamt. Fältet joggade i 1150 meter innan det blev en blixtrande avslutning som Lovisa vann med tre tiondelar på 5:00.42 före Anna.

Fem grensegrar
Då inför avslutande 4×100 m var ledningen ointagliga 6.5 poäng till Hässelby som hade Göta en poäng bakom sig. Det blev en tredjeplats i stafetten för Ullevi med Hässelby fyra och därmed blev de etta-tvåa i sammandraget. Spårvägen vann stafetten på 46.82 men slutade femma i sammandraget och får för första gången på nio år kvala till Lag-SM nästa år.
Ullevis SM-titel blev verklighet tack vare fem grensegrar – Matilda Hellqvist på 100 m, Lovisa Lindh på 1500 m, Estelle Montler på 100 m häck, Sofia Larsson i diskus och Tracey Andersson i slägga. Lägg till det tre 2:a-platser.

Skoog hoppade högt
Den individuella höjdpunkten stod EM-9:an Sofie Skoog som efter att ha klarat 1.88 testa 1.91 utan att lyckas. Men tankarna var, som hon uttrycket det, på annat håll. Det kan man förstå eftersom hon tidigare på dagen blivit uttagen till OS i Rio! Bra var bland annat också EM-finalisten Tracey Anderssons 65.87 vilket innebar seger men bara med två decimeter före Hässelbys Ida Storm.
/Jonas Hedman

Resultat Lag-SM i Norrköping 13/7 2016
Kvinnor
1) Ullevi FK 78
2) Hässelby SK 70.5
3) IF Göta 67
4) IFK Lidingö 65
– – – – – – – – – – –
5) Spårvägens FK 53
6) Mölndals AIK 44.5

Resultaten

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen