Sista intervjun som aktiv friidrottare. Foto: Jonas Hedman

Världens bästa Kallur har gått i mål för sista gången – avslutade med EM-final

Susanna Kallur gick till final och slutade åtta på 8.14 i sin sista tävling – inne-EM i Belgrad. Efteråt kände hon vemod och lycka på samma gång.

– Det är klart att jag kommer att sakna en del av friidrottslivet men det är inte tråkigt att sluta. Som situationen är känns det helt rätt, säger Sanna.
Problemen med startsystemet gjorde att hon med ett enda lopp kvar i livet fick göra fyra starter.
– Så retfullt. De två första kan ha varit mina bästa starter någonsin! Sedan var det bäst att ”sejfa”. När domaen var på väg åt mitt håll då hajade jag till…

Fullföljde hela vägen
Hon är glad över att ha klarat tre lopp samma dag och kände före finalen att hon var redo att springa fort. Sedan blev det som det blev, inget att skämmas för.
– Det ska bli skönt att bara ta det lugnt och inte tänka på att prestera hela tiden. Det är mycket som är härligt med det men det ska bli skönt att slippa känna efter hur det är med kroppen när jag vaknar i morgon, säger Sanna och ler.

Nummerlappen ska sparas
– Jag har alla mina gamla nummerlappar kvar och denna ska också med hem. Jag förvarar dem i tidningssamlare och det har blivit några sådana genom åren…
Vi säger tack för underhållningen och önskar en av friidrotts riktigt stora lycka till i fortsättningen av livet!
/Cege Berglund

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen