Tre centimeter var allt som fattades för en biljett till London … Foto: Deca Text&Bild

Vilket hopp av Khaddi Sagnia – snuddade vid VM-kvalgränsen

Nytt på Världsungdomsspelen i Göteborg var en mixad längdtävling för män och kvinnor och det var uppenbarligen ett bra grepp. För Ullevis Khaddi Sagnia flög hela 6.72 trots motvind och var bara tre centimeter från VM-kvalgränsen till London. På herrsidan lyckades Ymers Andreas Carlsson bäst och gjorde med 7.77w karriärens längsta hopp.

Khaddi var nöjd efter att ha förbättrat sitt svenska årsbästa med två decimeter.
– Det var ett riktigt bra hopp! Jag kände mitt i ansatsen att det blåste motvind men gjorde vad jag kunde och det gick väldigt bra, säger Khaddi vars 6.72 kom i en motvind på 0.8 m/s.
Hon nådde segerlängden i tredje omgången efter två mindre lyckade hopp. I fjärde halkade hon på plastelinan och det såg riktigt otäckt ut en stund. Skaderisken var uppenbar.
– Jag kom billigt undan. När jag var i luften kändes det som om jag höll på med stavhopp och undrade ett ögonblick hur jag skulle komma ner!
Tvåa i tävlingen blev Västerås Malin Marmbrandt som med 6.48 bara var två centimeter från sitt personliga rekord. Trean Kaiza Karlén var med 6.31 sex centimeter från sitt pers.
Nästa tävling för Khaddi är Göteborg GP den 11 juli.

Vann med en enda centimeter
I manliga längdtävlingen tog Andreas Carlsson två fina skalper efter att ha vunnit på 7.77 w (+2.3) eftersom han slog åttametersmännen Andreas Otterling och Thobias Nilsson Montler. De åstadkom nu 7.76 (godkänd vind) respektive 7.58 med Hässelbys Jesper Hellström som fjärde svensk på persnära 7.50.
– Eftersom jag redan kvalat in till U23EM så gick jag in för seger idag och inte för resultat, kommenterade Andreas som hoppade fyra centimeter längre än sitt färska godkända pers.
Han har tävlat i både stav och höjd men senaste tiden har han koncentrerat sig på längd med sikte på sista chansen i U23EM.
– Jag tror att jag är sjua i U23-statistiken i Europa nu så det finns medaljchans, funderade han.
Efter flera års insatser i världsungdomsspelen fick han äntligen vinna.

Vilket lopp av Dennis Leal!
Sommarens sprintersensation, Spårvägens Dennis Leal, 22, imponerade genom att sänka 100 m-perset med 0.14 till 10.37 och slå vinterns IEM-fyra på 60 m, Odain Rose med några tusendelar. Detta i en medvind på 1.1 m/s. Leal blev nu tredje svensk under 10.40 i godkänd vind denna sommar.
Snabbast av alla på Ullevis blå banor var dock KA2:s Jakob Lindblom, som i Sollentuna i torsdags satte personbästa på både 100 och 200 m. Nu vann han sitt försöksheat på 10.31 men då blåste det en medvind på hela 4.6 m/s. Finalen avstod han.
I kvinnliga 100 m-finalen var Elin Östlund bästa svenska som tvåa på 11.76 med Hässelbys Jessica Östlund trea på 11.83 och Irene Ekelund fyra på 11.86. Detta i svag motvind.
/Cege Berglund

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen